De trei ori locul I pentru Liceul de Artă

De trei ori locul I pentru Liceul de Artă
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Elevii de la Liceul de Artă care au participat anul acesta la olimpiada de arte plastice s-au întors cu trei premii I, dar şi o menţiune la Istoria artelor, ca bonus. Irina Postolache, elevă în clasa a XII-a B, profesoară Gabriela Georgescu, a luat premiul I la pictură monumentală, cu o lucrare de 100 de puncte, în condiţiile în care subiectele au fost destul de dificile. "Orice subiect le-ar fi căzut, elevele ar fi făcut faţă, pentru că, pe lângă faptul că sunt foarte talentate, sunt şi inteligente, fiind foarte bune la învăţătură", spune profesoara Georgescu.

Performanţa Irinei a fost dublată de colega sa din clasa a XI-a B, Ana Maria Iliescu, şi ea clasată pe locul I, cu 100 de puncte, la pictură monumentală. Profesorul ei, David Sava, ne dezvăluie câte ceva din secretul reuşitei: "Au lucrat foarte mult. Ana Maria, de exemplu, a pregătit 11 proiecte de artă monumentală într-o singură lună, ceea ce nu e deloc simplu. De altfel, în ultimii ani, cei care vin la concurs s-au obişnuit că Galaţiul ocupă locul I la pictură monumentală".

Cel de-al treilea premiu I, tot cu 100 de puncte, a fost obţinut de Irina Şelaru, clasa a XI-a B, la artă textilă. Profesorul care a pregătit-o, Cornel Corcăcel, susţine că fata a luat locul al II-lea pe ţară şi la proba de desen pe care o dau la un loc toţi candidaţii, indiferent de specializarea la care participă.

Maria Dinu, elevă în clasa a XII-a B, a adus Galaţiului o menţiune la Istoria artelor. "Este o distincţie foarte valoroasă, având în vedere câtă materie au avut de studiat, din antichitate până în secolul XX. Este un copil serios, preferă să-şi dea toţi banii pe cărţi şi îşi dedică timpul cititului, ceea ce este o calitate mai rar întâlnită la tinerii noştri", precizează profesoara ei, Laura Popov.


 

Citit 2839 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Aprilie 2015 02:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.