PERFORMANŢE GĂLĂŢENE: 91 de DISTINCŢII CÂŞTIGATE la olimpiadele naţionale
Foto: Foto Bogdan Codrescu

PERFORMANŢE GĂLĂŢENE: 91 de DISTINCŢII CÂŞTIGATE la olimpiadele naţionale
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Jumătate din totalul premiilor, menţiunilor şi medaliilor au fost primite de elevii de la CNVA


91 de elevi gălăţeni s-au întors recent de la concursurile şi olimpiadele naţionale cu premii, menţiuni şi medalii. Cum premiile I, II şi III se acordă doar elevilor clasaţi pe primele trei locuri, doar 22 dintre reprezentanţii judeţului nostru au reuşit să câştige astfel de distincţii - nouă premii I, nouă premii II şi patru premii III. Restul sunt menţiuni, premii speciale, menţiuni speciale sau medalii acordate de Societatea de Ştiinţe Matematice din România şi de Societatea Română de Fizică.

CNVA, din nou în topul olimpiciilor

45 de distincţii, aproape jumătate din totalul obţinut de elevii gălăţeni, au fost aduse de elevii de la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" (CNVA). Aceştia sunt campioni şi la numărul de premii I, II şi III, şapte dintre cele 22 de diplome de acest gen fiind primite de olimpicii de la CNVA.

Pe locul al doilea în topul premianţilor, la distanţă destul de mare de CNVA, se află Liceul de Arte „D. Cuclin”, cu opt distincţii, dintre care trei sunt diplome de premiul I.  Totuşi, elevii de la Arte au reuşit să-i bată la premii I pe cei de la CNVA, care n-au decât două astfel de diplome. Pe locul al treilea se află Colegiul de Industrie Alimentară „Elena Doamna”, cu patru distincţii. Elevii de la „Elena Doamna” s-au întors cu două premii I şi două premii III.

Pe poziţiile următoare în clasament sunt Colegiul Naţional „Costache Negri”, Colegiul Naţional „Spiru Haret” din Tecuci şi Seminarul Teologic „Sf. Andrei”, cu câte trei distincţii fiecare. Câte două diplome cu premii sau menţiuni au fost câştigate de olimpicii de la Colegiul Naţional „Mihail Kogălniceanu”, Colegiul Naţional „Al. I. Cuza”, Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, Liceul Teoretic „Emil Racoviţă” şi Colegiul Tehnic „Paul Dimo”.

Şcoala 5 şi Şcoala 28, în topul gimnaziilor

Anul acesta, în topul gimnaziilor, pe locul I s-au clasat două unităţi de învăţământ: Şcoala Nr. 5 şi Şcoala Nr. 28, ambele câştigând câte trei diplome. Dacă Şcoala Nr. 5 a câştigat premii la olimpiada de fizică şi la cea de astrofizică, Şcoala Nr. 28 s-a făcut remarcată prin premii la olimpiada de limba şi literatura română şi la cea de franceză. Surpriza vine de la Şcoala din Independenţa, care anul acesta a reuşit să ocupe locul al doilea în topul gimnaziilor, cu două distincţii la olimpiada de chimie. Locul al treilea, cu câte o singură diplomă, este împărţit de mai multe instituţii de învăţământ: Şcoala Nr. 29, Şcoala Nr. 25, Şcoala Nr. 12, Şcoala Nr. 43 şi Şcoala „Dimitrie Strurdza” din Tecuci.

CNVA şi "Haret" au olimpici în loturile internaţionale

Anul acesta, doar două instituţii de învăţământ au elevi selectaţi fie în loturile lărgite pentru fazele internaţionale, fie direct în loturile internaţionale. De la CNVA, Robert Râclea s-a calificat direct la internaţionala de chimie, iar Andrei Bogdan Puiu va participa la Balcaniada de matematică. Tot de la CNVA, după mulţi ani de când nu s-a mai întâmplat o astfel de performanţă, avem un elev  -  Cătălin Munteanu - calificat în lotul lărgit pentru internaţionala de biologie.

De la Tecuci, de la Colegiul Naţional „Spiru Haret”, un elev - Dorian Gabriel Muntean - s-a calificat la Olimpiada Internaţională de Ştiinţele Pământului.


Olimpică din Galaţi admisă la University College London

Citit 2505 ori Ultima modificare Marți, 05 Mai 2015 18:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.