Nu s-au înţeles! Iată unde începe şcoala Colegiul "Cuza"

Nu s-au înţeles! Iată unde începe şcoala Colegiul "Cuza"
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

De la inspectoarea general-adjunctă Diamanta Bulai am aflat că elevii de la Colegiul "Cuza" vor începe noul an şcolar tot în vechea clădire care aparţine Comunităţii evreieşti şi nu vor merge în spaţiile libere deţinute de Universitatea "Dunărea de Jos" în clădirea unde a funcţionat Facultatea de Chimie Alimentară.

"Primăria se înţelesese cu cei de la Universitate ca în schimbul chiriei pentru cazare să reabiliteze Stadionul Portul Roşu. Nu s-a găsit însă formula juridică potrivită ca să se poată acorda astfel banii şi s-a renunţat la mutarea elevilor în fosta Facultate de Chimie Alimentară", susţine inspectoarea general-adjunctă.

Diamanta Bulai susţine că Primăria le-a cerut alte variante de sedii pentru Colegiul "Cuza", însă ISJ Galaţi nu a găsit alte soluţii.

"Singura posibilitate de a muta elevii de la "Cuza" este finalizarea campusului început la Şcoala Nr. 7.  S-a refăcut proiectul, iar acum Şcoala Nr. 7 îşi va păstra personalitatea juridică, iar campusul care se va construi va aparţine Colegiului Cuza. Ambele instituţii vor avea intrări separate, dar Şcoala Nr. 7 va putea folosi sala de sport care se va construi pentru Colegiul Cuza", a mai precizat sursa citată.

Cum bani au mai fost alocaţi, apoi retraşi, inspectoarea general-adjunctă nu ne-a putut spune când se va termina campusul pentru Colegiul "Cuza", dar cum e vorba des sume destul de mari, situaţia va mai trena câţiva ani.

Construcţia campusului a început în 2009 cu bani alocaţi de la Guvern, care însă n-au mai venit în anii următori pentru continuarea şi finalizarea lucrărilor.

Citit 5147 ori Ultima modificare Duminică, 13 Septembrie 2015 23:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.