Cine este vocea celor 12.000 de studenţi de la "Dunărea de Jos"

Cine este vocea celor 12.000 de studenţi de la "Dunărea de Jos"
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

La începutul anului universitar, Liga Studenţilor din Galaţi (LSG) a desemnat un nou preşedinte. Timp de doi ani, vocea studenţilor gălăţeni va fi reprezentată de Georgiana Doraşcu, studentă la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor. Noua preşedintă îşi propune să dezvolte cât mai multe proiecte pentru studenţii din Galaţi şi să contribuie, alături de membrii LSG, la implementarea reformelor în educaţie.

„În LSG m-am implicat la sfârşitul primului an de facultate. Am simţit că, prin mecanismele non-formale, organizaţia îmi completează cunoştinţele teoretice, mai ales după ce am început să fiu printre organizatorii de proiecte. Timp de un an, am fost secretarul general al organizaţiei. Acum, funcţia mea s-a schimbat, însă obiectivele principale au rămas aceleaşi. În primul rând, rolul nostru este de a reprezenta cei 12.000 de studenţi ai Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi şi de a contribui la implicarea lor în societate, dar şi la încurajarea dezvoltării acestora”, ne-a declarat Georgiana Doraşcu.

Proiecte care atrag studenţii

Preşedinta LSG îşi propune să implice studenţii în programe de tineret cu specific cultural, social, educaţional şi de divertisment. „Principalul proiect care se desfăşoară acum este „Balul Bobocilor”, care a ajuns la ediţia XX. Am încheiat preselecţiile, iar acum suntem la etapa în care participanţii se cunosc şi învaţă să lucreze împreună. În planul meu sunt mai multe proiecte, pe care urmează să le dezvolt. În primul rând, vreau să organizez training-uri pentru reprezentanţii departamentelor din organizaţie. Apoi, vom implementa proiecte în care se pot implica toţi studenţii din Galaţi. De obicei, mai receptivi sunt studenţii din campusul universitar şi, tocmai de aceea, intenţia mea este să-i atrag pe toţi. Pe lângă acestea, am câştigat un proiect, marca ANOSR, iar la sfârşitul lunii iulie, la Galaţi va avea loc întâlnirea Forumului Organizaţiilor Studenţeşti din România, care îşi va numi noul birou de conducere ”, a mai spus preşedinta LSG.

Reprezentanţii studenţilor în Senatul Universitar

LSG este singura organizaţie care reprezintă studenţii în Consiliile şi Comisiile Facultăţilor, în Senatul Universitar şi Consiliul de Administraţie. Astfel, punctul de vedere al membrilor contează în procesul decizional din mediul academic, de la nivel local şi naţional. „De obicei, atunci când sunt supuse la vot proiecte de decizie care ne afectează suntem, în mod evident, împotrivă. În primul rând, ţinem cont de punctul de vedere al tuturor studenţilor şi încercăm să îl aducem şi în faţa celor care participă la procesele decizionale din mediul academic. LSG s-a implicat cu succes în procesele elective desfăşurate la nivel educaţional. Ne propunem în continuare să promovăm şi să apărăm interesele studenţilor, printr-un spirit democratic”, a completat Georgiana Doraşcu.

Tineri mai pregătiţi pentru carieră

Activităţile LSG formează atât lideri de opinie, cât şi specialişti mai pregătiţi. „Lucrul în echipă şi faptul că tinerii învaţă să fie responsabili şi implicaţi, imediat după ce termină liceul, contribuie la dezvoltarea unor specialişti buni. Avem exemple de urmat, foşti membri ai organizaţiei care reprezintă instituţii importante în ţară. Tot ce se învaţă în interiorul organizaţiei este binevenit pentru orice student: fie că este un viitor medic, inginer, economist sau mecanic. De experienţă în voluntariat are nevoie oricine. Iar LSG îţi oferă, pe lângă toate acestea, şi lecţii de viaţă”, a concluzionat preşedinta LSG.

Citit 5012 ori Ultima modificare Marți, 10 Noiembrie 2015 19:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.