STUDENŢII solicită şase la sută din PIB pentru Educaţie

STUDENŢII solicită şase la sută din PIB pentru Educaţie
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Sistemul educaţional din România este departe de cel finlandez, spre exemplu, cunoscut, deja, pentru funcţionarea ireproşabilă. Mai mult decât atât, ţara noastră este penultima din Uniunea Europeană, în ceea ce priveşte fondurile alocate Educaţiei. Pentru a depăşi acest decalaj, care creşte permanent, Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) solicită Guvernului ca, în anul 2016, şase la sută din Produsul Intern Brut (PIB) să fie alocat domeniului educaţiei.

„În ultimii ani, în realizarea bugetului educaţiei nu s-a ţinut cont nici măcar de cei mai elementari factori economici, precum inflaţia, fapt care denotă o lipsă a unei viziuni de dezvoltare coerente asupra acestui domeniu. De asemenea, deşi România a depăşit criza economică, încă suntem foarte departe de nivelul bugetar pe care sistemul de învăţământ l-a atins în anul 2008, an premergător crizei economice”, explică reprezentanţii ANOSR. Aceştia mai propun Guvernului ca în Legea Bugetului de stat pentru anul viitor, să crească subvenţiile pentru transport, cămine-cantine şi fondul de burse.

ANOSR propune şi finanţarea universităţilor în anul 2016, în funcţie de indicatorii de performanţă stabiliţi de CNFIS, punerea în funcţiune a Registrului Matricol Unic şi a platformei de indexare a tezelor de doctorat.

Citit 1012 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Noiembrie 2015 01:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.