ȘCOALA ALTFEL/ ”Viaţa liberă”, gazdă pentru micuţi curioşi. 30 de elevi au vizitat TIPOGRAFIA

ȘCOALA ALTFEL/ ”Viaţa liberă”, gazdă pentru micuţi curioşi. 30 de elevi au vizitat TIPOGRAFIA
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Peste 30 de copii, împreună cu părinţi şi profesori, au vizitat miercuri, 20 aprilie, tipografia "Viaţa liberă". Elevii de clasa a IV-a ai Şcolii Generale nr. 12 "Miron Costin" și copii de grupă mare ai Grădiniței "Otilia Cazimir" s-au arătat curioşi să afle procedeul de creare şi tipărire a ziarului.

"Este pentru prima dată când desfăşor o astfel de activitate, copiii trebuie să ştie cum prinde viaţă un ziar", ne-a explicat învăţătoarea Mihaela Dănăilă. Micuţii au aflat cum ajunge un text la tipografie, cum se tipăreşte şi se multiplică. Ei au văzut maşina de tipărit, au fost atenţi să vadă procesul prin care acele suluri mari de hârtie devin ziare.

"Am mai vizitat o tipografie de cărţi, dar atunci eram la grădiniţă. Mi-am dorit mult să văd cum arată şi o tipografie de ziare, am rămas impresionat de cele văzute aici", a povestit Ştefan Bălănescu, elev din clasa a IV-a."

După ce au făcut cunoştinţă cu drumul pe care îl parcurge un ziar până ajunge pe raftul unui chioşc, ei au descoperit o meserie mai puţin cunoscută de ei, cea de tipograf.

,,Munca acestor oameni este foarte grea. Nu am ştiut până acum în ce constă. Cred că este dificil să faci faţă unei asemenea profesii" a spus Diana Vîrlan, şi ea elevă.

După această zi, micuţii s-au ales cu noi cunoştinţe, câţiva dintre ei arătându-se interesaţi de această profesie.

Citit 1596 ori Ultima modificare Joi, 27 Octombrie 2016 18:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.