Patru medalii la BALCANIADA de GEOGRAFIE pentru olimpicii români. O gălăţeancă a adus argintul acasă
Foto: În foto, gălățeanca Iulia Armencea - a doua persoană de la stânga la dreapta (Sursa foto: Blogul GeoSuceava)

Patru medalii la BALCANIADA de GEOGRAFIE pentru olimpicii români. O gălăţeancă a adus argintul acasă
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Lotul olimpic al României, participant la a II-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Geografie, a obţinut o medalie de aur, două medalii de argint şi o medalie de bronz, a anunţat Ministerul Educaţiei.

Performanţa a fost realizată de următorii elevi: Omar Hamod (clasa a X-a la Colegiul Naţional "Mihai Viteazu" din Bucureşti) - medalie de aur, Iulia Armencea (clasa a XI-a la Colegiul Naţional "Costache Negri" din Galaţi) şi Victor Vescu (Complexul Educaţional "Lauder Reut" din Bucureşti) - medalii de argint, respectiv Ana-Maria Cotun (Colegiul Naţional "Nicu Gane" din Fălticeni) - medalie de bronz.

Selecţia componenţilor lotului s-a realizat pe baza rezultatelor înregistrate la Olimpiada Naţională de Geografie, desfăşurată în aprilie 2016, la Sibiu.

În conformitate cu regulamentul Olimpiadei Balcanice de Geografie şi iGeo, fiecare echipă este compusă din 4 elevi şi 2 profesori coordonatori. Concursul a inclus trei probe: proba teoretică (scrisă), proba practică (în teren) şi proba multimedia. Toate probele s-au desfăşurat în limba engleză. La ediţia curentă au participat concurenţi din 6 ţări (Bosnia şi Herţegovina, România, Slovenia şi ţara gazdă Serbia).

Olimpiada Balcanică de Geografie s-a desfăşurat în Serbia, la Radalj, în perioada 24 - 30 iunie.

Citit 15834 ori Ultima modificare Luni, 04 Iulie 2016 18:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.