De nervi, i-a curmat viaţa unei bătrâne!

De nervi, i-a curmat viaţa unei bătrâne!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Un tânăr de 19 ani a omorât o femeie de 70 * Era nervos că mama sa, plecată în Cipru, nu-l poate feri de închisoare * „Sunt hoţ, da? Atunci să fiu şi criminal!” * La câteva ore după comiterea faptei, şi-a anunţat crima la 112 * El va plăti, iar septuagenara va intra în pământ prea devreme *

Câteva clipe de rătăcire: de atât a avut nevoie un băiat de 19 ani din Tuluceşti ca să îi curme viaţa unei vecine de 70 ani şi să îşi pecetluiască viitorul!

Deşi încă foarte tânăr, era deja cercetat pentru furt, susţin oamenii legii. Dar de aici până la tragedia pe care a provocat-o mai era cale lungă, iar viitorul i-ar mai fi putut surâde, poate, vreodată!

Supărat, însă, că nu prea mai avea pe unde scoate cămaşa şi că probabil urma să plătească pentru furtul comis, băiatul i-a telefonat mamei, plecată în Cipru. Căuta ajutor, deşi, în mod evident femeia nu avea cum să îl mai sprijine.

Beat şi furios, Ionel Cristi Bradea a vrut să demonstreze că nelegiuirea lui de până atunci era abia începutul. Din păcate, a reuşit. 

„Sunt hoţ? Atunci să fiu şi criminal!”

„Fiul i-a povestit mamei în ce situaţie se află şi i-a spus că ar putea ajunge după gratii. Femeia i-a replicat că nu are cum să îl ajute şi că, dacă e hoţ, va merge la închisoare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei Judeţene (IPJ) Galaţi, Cristina Tatulici. 

„Sunt hoţ şi merg la închisoare?, pare să îşi fi spus băiatul. Atunci să fiu şi criminal!”. A fost un gând fulgerător şi nenorocit pe care îl va regreta probabil  tot restul vieţii.

„Tânărul a mers acasă la o vecină în vârstă de 70 de ani. Aceasta i-a deschis poarta, iar el a intrat în casă, unde i-a aplicat mai multe lovituri de cuţit”.

„Acum băiatul de 19 ani se află la postul de poliţie din Tuluceşti, pentru cercetări şi urmează să fie reţinut, potrivit legii”, a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ, în cursul dimineţii de ieri.  

„De ce ai omorât-o, mă? Putea să fie bunică-ta!”

Septuagenara pe care a răpus-o n-a bănuit nicio clipă că tânărul vine cu gânduri rele şi că este ultimul om pe care îl va mai vedea pe lume. L-a primit, iar el ucis-o, fără nici un rost. 

În urma femeii, a rămas o curte goală. Câţiva câini care se învârt de ici-acolo, rămaşi fără stăpân.

Riza Pena, o cuscră a femeii, stă în poartă, cu braţele încrucişate, alături de alte rude. „Locuia mai mult singură aici. Mai veneam noi, din când în când. O mai vizita şi o nepoată de la Galaţi, care acum umblă pe acolo, după acte”.

Văzându-l pe făptaş urcat în maşina Poliţiei, o femeie care se oprise în poartă începe să strige cu patimă: „Criminalule, ai omorât femeia asta. Putea să fie bunică-ta, mă!”.

Rudele celelalte îşi lasă privirile în pământ.  „Poate că ar mai fi trăit şi ea aici…”, spune un bărbat venit să ajute prin curtea femeii ucise. Erau zilele ei, pe care nimeni n-avea dreptul să le curme.

O vecină care a preferat să nu-i fie dezvăluită identitatea stă de asemenea în poartă şi se miră. „Ştiu că stă el pe aici, dar cred ca avea grijă de casa cuiva. Nu cred că e a lui”.

„Eu o singură dată am vorbit cu el, pentru că dăduse muzica prea tare, iar eu am copil mic. În rest, mai făceau ei câte o petrecere pe aici, dar nu pot să zic că făcea probleme”. 

Şi-a anunţat fapta la 112

Se pare că, după ce a comis abominabila faptă, băiatul a mai dat pe gât ceva alcool. Apoi a sunat la 112 şi şi-a anunţat fapta. Detalii ne-a oferit  

directorul Direcţiei Judeţene de Ambulanţă, dr. Mihai Polinschi.  

„Un bărbat de 19 ani a anunţat că a comis o crimă. În urma unei dispute la telefon cu mama, acesta a avut un atac de furie, a mers în vecini şi a ucis o femeie de 70 de ani”.

„Un echipaj s-a deplasat de urgenţă la faţa locului, unde, într-una din camere a găsit-o pe această femeie care fusese şi bătută. Prezenta şi echimoze faciale, dar şi mai multe plăgi înjunghiate în zona toracică, precordială”.

„Una dintre ele era mai adâncă, fiind probabil cea care a produs decesul. Nu s-a putut face decât constatarea decesului, urmând ca organele în drept să îşi continue ancheta”, a precizat dr. Polinschi. 

I-a luat zilele în van

Ionuţ Cristi Bradea n-a răspuns întrebărilor presei referitoare la motivele care l-au  împins la crimă. Nici n-ar fi avut ce să spună. Probabil acum îşi regretă fapta. Sau cel puţin aşa ni s-ar părea normal.

Din cauza lui, în loc să-şi trăiască liniştită bătrâneţile, septuagenara  va intra în pământ. Iar tânărul o să  aibă suficient timp să se gândească la ceea ce a făcut.

Citit 2119 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.