Sărbătorile Andreiene, ediţia 2009

Sărbătorile Andreiene, ediţia 2009
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Seminariştii - sub pavăza Apostolului Andrei *

Seminarul Teologic „Sfântul Apostol Andrei” va fi şi în acest an, de Sărbătorile Sfântului Apostol Andrei, plin de oaspeţi veniţi să fie alături de preoţii-profesori şi de seminariştii gălăţeni.

Potrivit tradiţiei, întâlnirea de sâmbătă - 28 noiembrie - are ca obiectiv participarea la simpozionul ştiinţific - „Tinerii seminarişti între criza lumii contemporane şi modele veşnice - Sfinţii Capadocieni”.

Totodată, va fi lansat volumul „Apostolat şi educaţie creştină în lumea de astăzi” care cuprinde lucrările prezentate la dezbaterile din anul 2008, când instituţia gălăţeană de învăţământ teologic a sărbătorit o sută de ani de când este sub patronajul  Sfântului Apostol Andrei.

* La „Nae Leonard”: „Toată suflarea să laude pe Domnul” *

Tot sâmbătă, 28 noiembrie, suntem invitaţi la tradiţionalul concert de muzică bisericească, sub genericul „Toată suflarea să laude pe Domnul”. Întâlnirea cu muzica psaltică va începe la ora 17, la sala Teatrului Muzical „Nae Leonard” din Galaţi.

* Pelerinajul Luminii – duminică, ora 19 *

Duminică, 29 noiembrie, vor simţi că sunt Sărbătorile Sfântului Apostol Andrei nu numai cei care vor veni la închinare la Sfintele Moaşte, oferite pe esplanada Catedralei Galaţilor de Arhiereul locului - Înalt Prea Sfinţitul Casian, ci şi cei care vor dori să participe la Pelerinajul Luminii.

Manifestarea va avea loc în jurul orei 19, iar convoiul luminii va fi pe cale cu Hristos între Catedrala Episcopală şi Seminarul Teologic „Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi.

* Vecernie pentru Sfântul Andrei *

Tot duminică, în prag de seară, creştinii sunt aşteptaţi în sfintele Biserici la slujba de vecernie. Va fi slujbă de priveghere inclusiv la Catedrala Episcopală a Galaţilor care îi are ca ocrotitori pe Apostolul Andrei şi pe Sfântul Ierarh Nicolae, astăzi prezent la Galaţi, prin Sfintele sale Moaşte.

Sfântul Apostol Andrei este şi Ocrotitorul siderurgiştilor, de aceea, duminică dimineaţa, Arhiereul Dunării de Jos şi oaspeţii care se vor afla la Galaţi vor sfinţi şi binecuvânta oamenii şi locul. Nu ocoliţi acest sfânt locaş în care slujeşte părintele Tiberiu. Rugăciunea va începe la ora 9.00.

* Luni, 30 noiembrie - Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei *

Luni, de la primele ore ale dimineţii va fi Sfântă Liturghie în toate bisericile Arhiepiscopiei Dunării de Jos, Apostolul Andrei fiind cel care a încreştinat aceste locuri şi care este din 1992 Ocrotitorul nostru spiritual.

La Catedrala Episcopală a Galaţilor va fi slujbă arhierească, iar alături de Înalt Prea Sfinţitul Casian vor sluji şi alţi arhierei din Patriarhia Română. Rugăciunea va fi însoţită de tradiţionala agapă frăţească ce se va desfăşura în toate bisericile noastre.

Programul filantropic din acest an, „În căutarea celor trişti şi singuri”, va aduce puţină nădejde şi dragoste în rândul semenilor aflaţi în dificultate.

Citit 1391 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.