Nereguli la „benzinarii” din Galați

Nereguli la „benzinarii” din Galați
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Galați a verificat, în trimestrele II și III, respectarea cerințelor minime pentru îmbunătățirea securității și protecția sănătății lucrătorilor de către angajatorii care desfășoară activități de producție, depozitare și comercializare a carburanților auto.

Acțiunile de control s-au desfășurat în toate tipurile de întreprinderi (mici, mijlocii și mari, cu capital de stat, privat și mixt), la angajatori din următoarele domenii de activitate (CAEN): 1920: fabricarea produselor obținute din prelucrarea țițeiului; 5210: depozitări; 4671: comerț cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi și gazoși și al produselor derivate și 4730: comerț cu amănuntul al carburanților auto pentru autovehicule în magazine specializate.

La nivelul județului Galați au fost controlate zece unități, fiind constatate 11 neconformități și stabilindu-se măsuri cu termene clare în vederea remedierii acestora. Au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, din care nouă avertismente și două amenzi în valoare de 7.500 lei, informează ITM Galați.

Printre cele mai frecvente deficiențe constatate au fost: lipsa verificării metrologice la aparatura de măsură și control, lipsa notificării de substanțe chimice periculoase, lipsa legării la pământ a rastelului de butelii, nepurtarea echipamentului individual de protecție de către lucrători, lipsa semnalizării din punct de vedere al securității și sănătății în muncă, neverificarea la termenul scadent a echipamentelor de muncă, mai ales a celor aflate sub incidență ISCIR, instruirea necorespunzătoare a lucrătorilor din punct de vedere al securității și sănătății în muncă.

Citit 6236 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 August 2023 15:21

2 comentarii

  • postat de sica
    Duminică, 06 August 2023 19:57
    5.13.167.***
    Când va fost vorba despre restaurantul Popasul Drumeților ați dat numele societății și ați scris toate neregulile cu lux de amănunte. La benzinării nu dați nici măcar strada pe care se află... Cotidian imparțial...
    0
    0
  • postat de Roman
    Sâmbătă, 05 August 2023 18:45
    5.13.152.***
    Dacă tot ii verificați la preț verificați și pompele de mult litru nu mai e litru...întrebați meseriașii care știu sa masluiasca pana și pompele de benzina.Ca sa vezi ce mai face romanul.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.