Alertă pe Litoral! O mină marină a explodat în zona digului de la Costinești

Alertă pe Litoral! O mină marină a explodat în zona digului de la Costinești
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

O explozie puternică a avut loc în zona digului din fața Hotelului Forum din Costinești. Din primele date, ar fi vorba despre o mină marină. Echipele de intervenție sunt în alertă, mai ales că ar fi depistat o a doua mină, care încă plutește.

Forțele Navale Române au pregătit o echipă de scafandri EOD care urmează să se îmbarce pe o navă a Gărzii de Coastă din Mangalia, urmând ca împreună să se deplaseze, în cel mai scurt timp posibil, în raionul indicat in vederea evaluării situației și intervenției pentru neutralizare, în măsura în care cea de-a doua mină este identificată.

Purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Ana-Maria Stoica, a declarat că, în urma exploziei, nu s-au înregistrat victime. „În această dimineaţă, în jurul orei 9.00, am fost solicitaţi prin apel la 112 să intervinim în staţiunea Costineşti acolo unde a avut loc o explozie pe dig. La faţa locului au fost alocate rapid mai multe resurse din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al Judeţului Constanţa, de la staţia Tuzla o autospecială de stingere, un echipaj de prim-ajutor şi, de asemenea, ambarcaţiunea RIB, iar în aceste momente vor pleca şi colegii cu echipajul CBRN. Ajunşi la faţa locului, colegii au perimetrat zona şi au constatat faptul că este vorba de o explozie în dig. Din fericire, nu s-au înregistrat victime”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea.

Mina marină s-a lovit de dig și, potrivit autorităților, nu există pagube majore. Deși nu a fost nimeni rănit, pericolul nu a trecut și de aceea Garda de Coastă și toți cei care intervin sunt în alertă, fiindcă în aceeași zonă, în apropiere de dig, ar mai fi fost văzută încă o mină care plutește pe apă.

În aceste zile, Costinești este una dintre cele mai aglomerate stațiuni de pe Litoral.

Citit 1036 ori Ultima modificare Luni, 14 August 2023 15:07

4 comentarii

  • postat de Ceva interesant
    Miercuri, 16 August 2023 14:14
    109.166.134.***
    Pentru mai multe amănunte în războiul minelor tastați ,,Buletin naval. războiul minelor, Capitolul 2022'' Este interesant. Curios, mina maritimă este voluminoasă, dar are numai 22 Kg, cu încărcătură tip brizant, fără elemente de tip șrapnel, distrugerea carenei fiind efectuată de suflul exploziei+-
    0
    0
  • postat de Nu a fost nicio mina marina...
    Marți, 15 August 2023 08:25
    89.136.7.***
    au explodat preturile pe litoral datorita hotilor de la HoReCa !
    0
    0
  • postat de Terente ...din Galati
    Luni, 14 August 2023 12:13
    89.137.229.***
    Marina militara, ce recent a fost vaduvita definitiv de dotarea cu cele 4 corvete, nu poate face nimic. Nu gasesc o alta caracterizare, cu care sa inlocuiesc, performanta lor decat :"sunt la pamant"!
    0
    0
  • postat de poate asa....
    Luni, 14 August 2023 11:42
    104.243.213.***
    se mai reduc preturile pe litoral..
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.