Arhiepiscopul Dunării de Jos, ÎPS Casian, a sfințit biserica din Brăhășești (FOTO)

Arhiepiscopul Dunării de Jos, ÎPS Casian, a sfințit biserica din Brăhășești (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În Duminica a 25-a după Rusalii, credincioşii din comunitatea parohială Brăhăşeşti 2, protopopiatul Nicoreşti, judeţul Galaţi, au trăit momente de bucurie şi de profundă simţire duhovnicească prin participarea la sfinţirea bisericii parohiale închinată Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil. Lăcaşul de cult a primit cu acest prilej şi hramul ”Duminica Sfinţilor Români”, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

”Slujba de târnosire a fost săvârşită de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa ctitorilor, autorităţilor locale, a multor elevi de la şcoala gimnazială din localitate, îmbrăcaţi în costume tradiţionale româneşti, precum şi a credincioşilor din localitatea Brăhăşeşti, dar şi din alte localități învecinate veniţi special pentru a participa la acest eveniment.

După slujba de sfinţire, Înaltpreasfinţia Sa a săvârşit Sfânta Liturghie pe un podium special amenajat în apropierea bisericii. Pentru credincioşii participanţi la această sărbătoare, trecerea prin Sfântul Altar, după sfinţire, şi închinarea la Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce şi Sfânta Masă au reprezentat momente unice, pline de evlavie şi de emoţie sfântă.

Ierarhul Dunării de Jos a ţinut un cuvânt de învăţătură în care a tâlcuit pericopa evanghelică de la Sfântul Luca în care Mântuitorul nostru Iisus Hristos îi prezintă unui învăţător de lege Pilda samarineanului milostiv.

În partea finală a cuvântului, Părintele Arhiepiscop a vorbit despre lucrarea pastoral-misionară deosebită a preotului din această parohie, care a reuşit să construiască anul trecut, în câteva luni, o casă nouă pentru o familie nevoiaşă cu trei copii, trecută printr-o mare suferinţă provocată de pierderea mamei în urma unei boli necruţătoare”, se precizează într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Pentru implicarea în lucrările de construcţie şi de amenajare a noului lăcaş de cult, ierarhul locului a acordat preotului paroh Cătălin Tudose rangul de iconom stavrofor cu distincţia ”Crucea Sfântului Apostol Andrei” pentru clerici, iar cei care au sprijinit aceste lucrări au primit Diplome de ctitor. De asemenea, pentru susţinerea activităţilor liturgice şi misionare ca elev seminarist şi student teolog şi pentru promovarea prin competenţă, decenţă şi entuziasm a activităţilor bisericeşti de la Dunărea de Jos la postul de televiziune al Patriarhiei Române, ”Trinitas TV”, cucernicul diacon Nicolae Sevastre, fiu al comunei Brăhăşeşti, a primit distincţia ”Vrednicia Andreiană”.

Evenimentul s-a încheiat cu săvârşirea parastasului pentru preoţii, ctitorii şi binefăcătorii acestui sfânt lăcaş trecuţi la cele veşnice.

Citit 642 ori Ultima modificare Marți, 14 Noiembrie 2023 12:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.