Magia "Teddy Bear Toss". Bucurie și generozitate pe gheață, la Brașov (VIDEO)

Magia "Teddy Bear Toss". Bucurie și generozitate pe gheață, la Brașov (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Acest moment special a avut loc pe 7 decembrie 2023, în timpul meciului de hochei pe gheață Corona Brașov - Dunaújvárosi Acélbikák (Erste Liga), în Patinoarul Olimpic din Brașov, într-o atmosferă încălzită de entuziasmul suporterilor brașoveni

Fanii echipei gazdă au venit la patinoar “înarmați” cu o varietate impresionantă de ursuleți din pluș și alte jucării, tot din pluș, pregătiți să le arunce pe gheață la momentul potrivit.

Nu a trecut foarte mult timp de la primul puc aruncat pe gheață și, în minutul 2:34 al meciului, Sébastien Piché, atacantul canadian al Coronei, a înscris primul gol în poarta maghiarilor, momentul special așteptat cu nerăbdare de suporterii brașoveni.

Gheața patinoarului a fost inundată de jucăriile aruncate din tribune!

Acestea au fost colectate și donate Fundației Bucuria Darului care se va asigura că jucăriile ajung acolo unde este cea mai mare nevoie de ele, la copiii fără posibilități materiale din satele din jurul Brașovului și din Brașov!

Semnificația acestui eveniment devenit tradiție

“Teddy Bear Toss” este un eveniment caritabil desfășurat în principal la evenimente sportive, cum ar fi meciurile de hochei pe gheață, baschet sau fotbal american. Acest eveniment implică suporterii echipelor combatante, care aruncă ursuleți de pluș sau alte jucării din pluș pe teren sau pe gheață, în timpul unui joc, imediat după ce echipa gazdă înscrie primul gol sau marchează primul punct.

De unde provine "Teddy Bear Toss"

Originile acestui eveniment caritabil pot fi atribuite echipei de hochei pe gheață Kamloops Blazers (Canada), care a avut ideea de a colecta jucării de pluș pentru a le dona copiilor aflați în dificultate în timpul sărbătorilor de iarnă.

În anul 1993, în timpul unui meci de hochei al echipei Kamloops Blazers, după ce unul dintre jucătorii echipei gazdă a marcat primul gol, în semn apreciere, de bucurie, un suporter local a aruncat un ursuleț de pluș pe gheață!  Gestul a fost inspirațional, iar ulterior, echipa a decis să transforme acest moment într-o acțiune caritabilă.

Astfel, s-a născut tradiția "Teddy Bear Toss". De atunci, această inițiativă a devenit foarte populară și s-a răspândit și la alte echipe de hochei pe gheață și chiar la alte sporturi, în întreaga lume, transformându-se într-o specială și frumoasă modalitate de a colecta jucării din pluș și de a aduce bucurie copiilor defavorizați, care se confruntă cu diverse dificultăți sau care sunt spitalizați în perioada sărbătorilor de iarnă.

Cum se întâmplă

După ce fanii aruncă jucăriile pe gheață sau pe teren, meciul este oprit temporar, jucăriile sunt colectate și donate apoi către organizații caritabile sau spitale, pentru a aduce bucurie copiilor care se confruntă cu diverse provocări.

“Teddy Bear Toss” a crescut în popularitate de-a lungul anilor, ajungând să fie un eveniment așteptat cu nerăbdare de către suporteri și o modalitate minunată de a aduce zâmbete pe fețele copiilor aflați în dificultate.

Această tradiție a existat și la Galați, dar patinoarul s-a golit între timp, iar pe stadion se aruncă mai degrabă cu... suluri de hârtie igienică sau cu petarde, decât cu ursuleți din pluș...

Foto: Sebastian Muntean/FB

Media

Citit 880 ori Ultima modificare Duminică, 10 Decembrie 2023 12:43

1 comentariu

  • postat de Razzy
    Duminică, 10 Decembrie 2023 12:16
    5.14.141.***
    Bun dar ce legatura are asta cu Galatiul ?
    4
    1

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.