Șoareci morți și materii prime expirate, la o firmă de patiserie din Galați (FOTO și VIDEO)

Șoareci morți și materii prime expirate, la o firmă de patiserie din Galați (FOTO și VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(36 voturi)

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a amendat cu 15.000 de lei operatorul economic producător al produselor de patiserie comercializate sub marca "Cămara Noastră - Poftă de România", respectiv SC Patisgal SRL, din Galați, informează ANPC printr-un comunicat.

La firma gălățeană, inspectorii Protecției Consumatorilor au găsit, printre alte nereguli, șoareci morți și materii prime expirate.

Începând cu primele zile ale anului 2024, autoritatea a început derularea unei ample campanii de verificare a modului în care brandurile proprii, declarate a fi româneşti, ale marilor lanţuri de magazine, respectă exigenţele impuse de brandul ales şi de semnificaţia acestuia.

Acţiunile de control au început cu "Gusturi româneşti", brand propriu al lanţului de magazine Mega Image, şi "Cămara Noastră - Poftă de România", care aparţine lanţului de retail Lidl.

Verificările comisarilor ANPC continuă apoi, mergând pe lanţul de distribuţie, până la locaţiile în care articolele comercializate sub aceste mărci au fost produse.

Astfel, comisarii ANPC au verificat, până în acest moment, operatorul economic producător al produselor de patiserie comercializate sub marca "Cămara Noastră - Poftă de România", respectiv SC Patisgal SRL, din Galaţi.

Conform comunicatului ANPC, la producătorul gălățean de patiserie, inspectorii ANPC au găsit o serie de nereguli grave:

- spații neigienizate, în care s-a semnalat prezența rozătoarelor moarte și a pânzelor de păianjen,

- agregate frigorifice deteriorate, care prezentau rugină rugină, chedere neigienizate și rupte, cu depuneri de mucegai pe ventilatoare,

- materii prime cu data durabilității minimale depășită sau fără elemente de identificare,

- practici comerciale incorecte prin neînscrierea pe ambalajul unor produse a tuturor ingredientelor utilizate la fabricație (ex.: uleiuri vegetale parțial hidrogenate de palmier și shea).

În consecință, ANPC a dat două amenzi de 15.000 lei, un avertisment, a oprit temporar serviciile în secția de producție patiserie și a propus încetarea practicii comerciale incorecte, precum și închiderea temporară a unității pentru o perioadă de până la 6 luni.

Media

Citit 8458 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Ianuarie 2024 19:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.