Captură de ţigări la frontiera cu Republica Moldova
Foto: Foto: IJPF Galați

Captură de ţigări la frontiera cu Republica Moldova
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Peste 800 de pachete de ţigări de contrabandă au fost descoperite miercuri de către poliţiştii de frontieră din Galaţi la Punctele de Trecere a Frontierei Galaţi-Rutier şi Oancea. Ţigările fuseseră ascunse în autoturismele a doi cetăţeni din Republica Moldova.

La Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-Rutier s-a prezentat pentru a intra în România un cetăţean din Republica Moldova care conducea un autoturism marca „Vauxhall”. La controlul de frontieră au fost descoperite sub bancheta din spate a autoturismului, într-un locaş special amenajat, 377 de pachete de ţigări "Plugarul" cu  timbru  R. Moldova. Valoarea ţigărilor a fost estimată la 819 lei. Ţigările şi maşina au fost ridicate în vederea confiscării, iar cel care conducea maşina a fost sanctionat cu o amendă de 10.000 lei, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Galaţi.

În cel de-al doilea caz, petrecut în aceeaşi zi la Oancea, poliţiştii de frontieră au descoperit într-un un autoturism marca „BMW”, condus de un cetăţean moldovean, 440 pachete de ţigari cu o valoare de  955 lei. Inspectorii vamali au luat măsura ridicării în vederea confiscării a întregii cantităţi de ţigări, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu o amendă de 5.000 lei, se mai arată în comunicatul IJPF Galați.

Citit 1669 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.