Miracolul naşterii - La 37 de ani, a născut tripleţi

Miracolul naşterii - La 37 de ani, a născut tripleţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

În ziarul de ieri v-am anunţat despre un eveniment deosebit care s-a petrecut în Blocul de Naşteri al Spitalului Clinic de Urgenţe din Galaţi. Marţi dimineaţa, în jurul orei 4.00, Doiniţa Ienciu, o gălăţeancă în vârstă de 37 de ani, a născut trei băieţi. Femeia lucrează ca operator calculator la o firmă din oraş şi a declarat că este cum nu se poate mai fericită de ceea ce i s-a întâmplat alaltăieri. Evenimentul, care la o primă vedere nu pare ieşit din comun, capătă o cu totul altă semnificaţie dacă avem în vedere vârsta femeii şi faptul că sarcina nu s-a datorat unei metode de inseminare artificială sau administrării unor medicamente care să sporească fertilitatea.  

Situaţie rar întâlnită

„După ce în urmă cu 9 ani a mai fost supusă unei operaţii de cezariană, pacienta a rămas cu uter cicatricial, o afecţiune care face riscantă o a doua operaţie de cezariană. Totuşi, intervenţia chirurgicală de marţi a decurs fără nicio problemă, mama aducând pe lume trei băieţi perfect sănătoşi. Oricum, dacă ţinem seama de faptul că femeia a rămas gravidă fără a apela la niciun mijloc artificial de fertilizare, precum şi de vârsta acesteia, putem considera acest eveniment ca fiind unul foarte rar”, a precizat dr. Bogdan Ştefănescu, medic specialist obstetrică-ginecologie.

Cei trei nou-născuţi cântăresc 1,9 kg, 2kg şi 2,2 kg şi mama ne-a dezvăluit şi ce nume vrea să le pună: Andreas, Alberto şi Ayen.

Citit 3222 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Noiembrie 2011 23:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.