Din cauză cu DN25 era închis - Autocare cu străini oprite luni la ieşirea din oraş
Foto: Foto: Sorin Pană

Din cauză cu DN25 era închis  - Autocare cu străini oprite luni la ieşirea din oraş
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Luni dimineaţă, trei autocare şi două microbuze cu cetăţeni străini (ruşi, moldoveni, ucraineni şi greci) au fost oprite la ieşirea din oraş. Aproximativ 120 de persoane, aflate în cele cinci mijloace de transport, doreau să meargă spre Tecuci, au rămas la ieşirea din oraş aşteptând deblocarea drumului.

„Grecii veneau din concediu, iar restul persoanelor voiau să ajungă la muncă. Fiind vorba despre familii cu copii, am vorbit cu cei de la hotel Dunărea să le asigure cazare, gratuit. Toată lumea a refuzat. Am vorbit apoi la Primărie să le aducă mâncare şi ceai cald de la cantină. Am primit acordul de la Primărie şi s-au pregătit sandvişuri, conserve de carne, pâine şi pateuri. Când am ajuns la faţa locului să îi anunţ că într-o oră vine mâncarea nu am mai găsit pe nimeni”, ne-a spus Costin Barbu, purtătorul de cuvânt de la Jandarmeria Galaţi.

Am luat legătura şi cu cei de la Poliţia Judeţeană Galaţi, care ne-au confirmat oprirea autocarelor. „Au fost opriţi luni dimineaţă pentru că nu se putea circula spre Tecuci. Astăzi (n.r. ieri) s-a format o coloană de maşini şi, în frunte cu domnul prefect, s-a plecat spre Tecuci”, ne-a declarat Bogdan Cojocaru, purtătorul de cuvânt de la IPJ. „Au fost opriţi de poliţe pentru că drumul era închis. Ei nu au înţeles că deşi sunt străini trebuie să se supună regulilor din România şi au încercat să forţeze drumul”, explică Eugen Chiriţă.

Coloana de maşini pornită spre Tecuci a ajuns la destinaţie, lucru confirmat de prefectul Paul Florea: „Erau mulţi cei care doreau să ajungă la Tecuci. S-a mers în coloană şi am ajuns cu bine la destinaţie. Eu acum (n.r. în jurul orei 15,30) sunt aici şi mă îndrept spre Tişiţa, unde am înţeles că este cea mai mare problemă. Dinspre Galaţi spre Tecuci se circulă destul de bine, cu excepţii la Piscu şi Braniştea”, ne-a informat prefectul.

Nimeni nu ştie însă pe unde au ajuns cele cinci mijloace de transport la Galaţi: „Tot ce a intrat în ţară prin punctul de trecere Galaţi Rutier a fost oprit în parcarea din vamă. Marţi dimineaţă, de exemplu, în parcare erau oprite 23 de tiruri. Despre acele autocare nu ştiu pe unde au intrat şi cum au ajuns la Galaţi”, a completat Ion Irimia, de la Poliţia de Frontieră. Pe unde au intrat sau cum au ajuns la Galaţi este mai puţin important acum, cert este că cele 120 de persoane mai au drum lung şi anevoios până la destinaţie.

Citit 1849 ori Ultima modificare Marți, 07 Februarie 2012 21:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.