VIDEO Un hoţ a intrat într-un apartament prin fereastra deschisă. Vezi cine l-a speriat!

VIDEO Un hoţ a intrat într-un apartament prin fereastra deschisă. Vezi cine l-a speriat!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Un recidivist abia eliberat din puşcărie s-a întors în arest după ce a intrat neinvitat într-un apartament de unde a furat bunuri de peste 3.600 de euro

Năravul din fire nu are lecuire şi când în ajutor vine canicula care îi determină pe gălăţeni să-şi lase ferestrele deschise chiar dacă nu sunt acasă, hoţii nu stau o secundă pe gânduri! Un individ în vârstă de 25 de ani, din Galaţi, nu a rezistat tentaţiei oferite de o fereastră deschisă la apartamentul situat la un parter de bloc din centrul oraşului şi s-a aventurat în casă fără să se gândească la faptul că poate fi prins. "N-am intrat pe uşă, am intrat pe o fereastră din spate, era deschisă şi avea doar plasa. Asta e", avea să le declare poliţiştilor Florin M., imediat după ce a fost prins.

Odată ajuns în incita apartamentului, hoţul, eliberat din Penitenciarul Tulcea în urmă cu o lună şi jumătate, a pus mâna pe un telefon mobil şi un ceas bărbătesc, în valoare totală de 3.600 de euro. Nu a reuşit însă să şi fugă, pentru că s-a speriat de câinii din faţa blocului. "Erau doi câini şi îmi era frică de ei, mai să mă mănânce. M-am ascuns sub pat", susţine tânărul. Ascunzătoarea nu l-a ferit pentru mult timp, pentru că şi-a făcut apariţia stăpâna casei, care l-a prins în flagrant.

Deşi iniţial a reuşit să fugă, Florin M. a fost prins puţin mai târziu pe strada Dogăriei de poliţiştii Secţiei 1, alertaţi de soţul femeii. "Suspectul a fost reţinut pe bază de ordonanţă şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Galaţi, urmând să fie prezentat magistraţilor cu propunerea de arestare preventivă pentru furt calificat", ne-a declarat Bogdan Cojocaru, purtător de cuvânt al IPJ Galaţi.

Hoţii lovesc tot mai des

Pentru că în primul semestru al anului 2012 numărul furturilor din locuinţe înregistrate în judeţul Galaţi a crescut cu 46 de fapte faţă de perioada similară a anului trecut, fiind raportate 276 de spargeri, poliţiştii atrag atenţia asupra importanţei luării măsurilor de securitate de către proprietari. Aceştia sunt sfătuiţi să încuie uşa de acces în locuinţă atât când pleacă de la domiciliu, dar şi când sunt acasă şi să nu permită accesul persoanelor necunoscute în locuinţă. Îndeosebi cei care locuiesc la parter sau la ultimul etaj ar fi bine să îşi protejeze ferestrele şi balcoanele cu grilaje metalice solide, ale căror console să fie încastrate în zid, iar spaţiile dintre bare să fie de dimensiuni mici.

Citit 2657 ori Ultima modificare Miercuri, 08 August 2012 10:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.