Famaciile nu vor mai elibera reţete electronice începând din această după-amiază

Famaciile nu vor mai elibera reţete electronice începând din această după-amiază
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Funcţionarea Sistemului Informatic Unic Integrat (SIUI) şi a Sistemului Informatic Prescripţia Electronică (SIPE) va fi oprită temporar, începând de azi (joi) de la ora 18.00 şi până luni dimineaţă, la ora 7.00. Astfel, începând din această după-amiază, medicii nu vor mai putea prescrie reţete în format electronic. Nici farmaciile nu vor mai elibera astfel de reţete, până luni dimineaţă. “Am informat prin intermediul e-mail-ului toţi medicii şi toate farmaciile din judeţ cu privire la oprirea temporară a activităţii SIUI. De asemenea, am afişat un anunţ şi la sediul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Galaţi”, a explicat Iulia Petcu, preşedintele delegat al CJAS Galaţi.

Atât farm. Florina Bonifate (preşedintele Colegiului Farmaciştilor din Galaţi), cât şi dr. Dumitru Mărăşescu (liderul Patronatului Medicilor de Familie din Galaţi) ne-au confirmat faptul că medicii şi farmaciştii au fost informaţi despre această schimbare.

Cine va fi afectat

“Practic, doar în această după-amiază, după ora 18.00, şi în cursul zilei următoare vor putea apărea anumite probleme. Este vorba despre prescrierea reţetelor compensate şi gratuite. Pentru că nu vor mai putea fi prescrise reţete electronice, medicii vor fi nevoiţi să le prescrie în format clasic, pe hârtie. Problema este, însă, că formularele tipizate care trebuie completate în astfel de cazuri sunt pe sfârşite. Astfel, e posibil ca unii medici să nu mai poată prescrie astfel de reţete. Totuşi, situaţia este doar temporară. Recomand bolnavilor cronici care se vor lovi de acest impediment să nu se îngrijoreze, deoarece trei sau patru zile nu reprezintă o perioadă semnificativă”, a explicat dr. Valentin Boldea, directorul executiv al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi.

Ce a cauzat oprirea

Oprirea este cauzată de desfăşurarea unor activităţi de instalare necesare intrării în funcţiune a Sistemului Informatic al Cardului naţional de asigurări sociale de sănătate. De asemenea, se urmăreşte şi îmbunătăţirea modului de funcţionare a SIUI. Cardul naţional de sănătate este programat să intre în funcţiune de la începutul anului viitor. El va fi gratuit, putând fi ridicat de la sediul CJAS Galaţi. Pentru mediul rural, cardul de sănătate va fi distribuit de către medicii de familie. 

Citit 1887 ori Ultima modificare Joi, 22 Noiembrie 2012 12:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.