Doi tineri intoxicaţi cu monoxid de carbon au avut nevoie de intervenţia Ambulanţei

Doi tineri intoxicaţi cu monoxid de carbon au avut nevoie de intervenţia Ambulanţei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un bărbat de aproximativ 30 de ani şi o femeie de 20 de ani au ajuns la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Municipal din Tecuci, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon, de la o sobă care nu funcţiona corespunzător. Cei doi au alertat Serviciul Judeţean de Ambulanţă Galaţi, luni dimineaţă.

„Pacienţii erau conştienţi, dar prezentau greţuri şi vărsături. Starea lor nu era una gravă”, a declarat directorul SJA Galaţi, dr. Mihai Polinschi.

Victimele intoxicaţiei au rămas internate în spital. Potrivit medicilor, în cele mai multe cazuri, atunci când cei intoxicaţi cu monoxid de carbon nu intră în comă, starea lor de sănătate va evolua favorabil.

Deoarece nu are miros sau gust, monoxidul de carbon poate fi inhalat fără a se sesiza că este prezent în aer. Acest gaz mai este cunoscut drept "ucigaşul tăcut". Aparatele de gătit sau centralele termice incorect instalate, prost întreţinute şi ventilate sunt principalele cauze ale scurgerilor de monoxid de carbon. Aceste scurgeri pot apărea oricând, însă cazurile se înmulţesc simţitor în anotimpul rece.

 

 

Citit 1059 ori Ultima modificare Luni, 10 Decembrie 2012 13:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.