Campanie VL - Spune cum vrei să se reformeze Poliţia Locală!: "Să se ocupe doar de parcări şi de traversarea străzii!"

Campanie VL - Spune cum vrei să se reformeze Poliţia Locală!: "Să se ocupe doar de parcări şi de traversarea străzii!"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lansarea campaniei „Spune cum vrei să se reformeze Poliţia Locală!” nu a rămas fără ecou printre cititorii "Vieţii libere", care au reacţionat prin zeci de comentarii postate la articolul publicat în ediţia electronică a cotidianului în data de 2 martie. Majoritatea critici, utilizatorii au ales fie să-şi împărtăşească experienţele mai puţin plăcute pe care le-au avut în diverse situaţii, ca participanţi la trafic, agenţi economici sau simpli cetăţeni în instituţii publice păzite de poliţişti locali, fie au venit cu propuneri, multe pertinente, vizavi de maniera în care aceşti funcţionari plătiţi din bugetul local ar trebui să asigure ordine şi siguranţa publică în oraş. Vă prezentăm în cele ce urmează o parte din impresiile şi sugestiile cititorilor, postate pe site-ul "Vieţii libere", în ideea că persoanele abilitate să corijeze deficienţele vor ţine cont de ele şi vor face în aşa fel încât să le îndrepte.

„În privinţa Poliţiei Locale Rutiere, sunt ferm convins că ar trebui să li se limiteze atribuţiile strict la domeniul parcări şi traversarea străzilor prin loc nepermis. Şi să nu mai stea, unii, ascunşi după maşini la Turnul TV, pentru a-si face norma de amenzi, în timp ce pe Oţelarilor se intră cu nesimţire, ignorându-se toate indicatoarele rutiere de interzicere, iar pe cei care parchează maşinile pe toată lăţimea trotuarelor nu îi observă niciodată”, este de părere un cititor care semnează „Basileus”.

Aceeaşi problemă, a atribuţiilor pe linia traficului rutier, se regăseşte printre situaţiile invocate de utilizatorul care se recomandă „Jiji”: „De ce de luni până vineri, între orele 8,00 - 16,00, în intersecţia din faţa Tribunalului (inclusiv pe trecerea de pietoni) sunt parcate aceleaşi maşini în timp ce localii rutieri patrulează doar în dreptul parcărilor de la A-uri? De ce se permite accesul maşinilor pe faleza inferioară în afara orelor de aprovizionare? De ce sunt parcate permanent în diferite intersecţii şi parcări (capăt tramvai Micro 21; parcare Ultimul Leu) maşini cu numere străine/roşii, expuse spre vânzare?”, se întreabă cititorul nostru.

Vizavi de avalanşa de nemulţumiri, sunt şi sugestii. „Radu de Galaţi”, spre exemplu, vine cu o serie de păreri despre cum ar trebui poliţiştii locali să fie aproape de cetăţeni. „Poliţia Locală ar trebui sa aibă un dispecerat şi un telefon la care să se înregistreze toate convorbirile şi apelurile precum şi o evidenţă a intervenţiilor. Racolarea unor cetăţeni care să ajute poliţia ar fi un alt pas. Poliţia Locală să aibă un rol important în colaborarea cu cetăţenii şi în prevenirea incidentelor, nu incitarea la violenţă, după cum am văzut că unii poliţişti obişnuiesc să facă. O traversare a unei străzi nu trebuie sancţionată cu amendă sau cu decapitarea cetăţeanului respectiv, ci cu o discuţie şi o avertizare”, propune cititorul.

În ediţiile viitoare ale „Vieţii libere” vom reveni cu alte propuneri ale cititorilor noştri pe marginea acestei dezbateri, care va avea drept moment culminat o masă rotundă organizată de cotidianul nostru pe 13 martie.

Citit 4481 ori Ultima modificare Marți, 05 Martie 2013 18:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.