GALERIE FOTO / Pofta de mititei a învins în Miercurea Mare! Iată cum au petrecut gălăţenii de 1 Mai
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

GALERIE FOTO / Pofta de mititei a învins în Miercurea Mare! Iată cum au petrecut gălăţenii de 1 Mai
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste o mie de gălăţeni au umplut Pădurea Gârboavele şi Lacul Vânători de 1 mai


Soarele arzător, cerul fără pic de nori şi temperaturile demne de o zi straşnică de plajă au fost premisele perfecte pentru ca gălăţenii să evadeze din case în prima zi a minivacanţei de 1 mai. Cei care nu au putut ajunge la mare, la munte ori nu au fost ţinuţi pe lângă casă de pregătirile pentru Paşti au descins în principale locuri de agrement din preajma oraşului pentru o gură de aer proaspăt, o şedinţă de ultraviolete la firul ierbii şi, bineînţeles, o „cură” de friptură la grătar. 

 

Asaltul de la Gârboavele

Chiar dacă suntem în Săptămâna Mare, 1 Mai este ziua care se sărbătoreşte prin tradiţie cu mititei şi bere rece, aşa că cei care au ieşit la iarbă verde au trecut cu vederea aspectele religioase şi semnificaţia acestei săptămâni dinaintea Paştelui şi au atacat în forţă grătarele. La Gârboavele nu a rămas grătar neexploatat, unii apelând chiar şi la cele aduse de acasă. Marian, unul dintre cei aproximativ 500 de gălăţeni care ajunseseră în locul de agrement până la prânz, este angajatul unei instituţii publice din Galaţi şi a avut norocul să prindă la timp un loc liber.

„Am venit puţin după ora 9,00 şi era ceva mai bine. Deodată a început să se umple, nu mai aveai unde să găseşti un grătar. Am fost acum câteva săptămâni aici şi era mai bine, dar acum mi se pare prea aglomerat. Eu cu familia mergeam de obicei la Dunăre, dar acum, am zis să mai încercăm şi aici, dar nu pot să spun că mă încântă foarte tare”, ne-a spus Marian Pralea (45 ani), în timp ce supraveghea cu atenţie grătarul pe care se perpeleau fripturile şi mititeii.

Chiar dacă le este accesibilă mai mult celor care deţin autoturisme, Pădurea Gârboavele continuă să fie o atracţie mare pentru gălăţeni. Un argument important este taxa mică, de 5 lei pentru o maşină, la care se adaugă taxa de ecologizare, de un leu, în contul căreia vizitatorii primesc un sac menajer pentru a nu lăsa în urmă resturile chefului câmpenesc. 

Manele şi maşini de fiţe la Lacul Vânători  

În timp ce unii gălăţeni, care nu au vrut să plătească taxa de intrare pentru a se bucura de soare în incinta Complexului de la Lacul Vânători, au parcat pe spaţiul verde din apropiere, zeci de maşini scumpe erau înşirate miercuri la orele prânzului pe aleile din incinta locului de agrement. Ca accesoriu „obligatoriu” la parcul de bolizi – boxele din care răsunau manele, pentru fiecare gust şi stare de spirit. Printre acordurile mai de jale, mai săltăreţe, fum gros de grătare în jurul cărora cheflii cu berile în mâini îşi pregăteau serios „terenul” pentru festinul ce avea să urmeze.

„Trebuie să sărbătorim, că doar e 1 Mai! Sunt bune condiţiile, dar nici nu avem de unde alege, aşa că ne mulţumim cu ce avem. Nu ţinem post, abia aşteptăm să se facă micii!”, ne-a spus râzând Sorin, desemnat cu supravegherea grătarului.

Circa 500 de gălăţeni trecuseră de poarta complexului de agrement până în jurul orei 13,00, dar gazdele apreciau că numărul avea mari şanse să se dubleze până la sfârşitul zilei, mizând mai ales pe elevi şi studenţi, dar şi pe cei care şi-au rezervat dimineaţa pentru treburi casnice ori serviciu.

 

Citit 2554 ori Ultima modificare Joi, 02 Mai 2013 11:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.