Fluviul, celebrat timp de cinci zile: De Ziua Dunării, film în aer liber

Fluviul, celebrat timp de cinci zile: De Ziua Dunării, film în aer liber
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului Galaţi a dat, ieri, startul evenimentelor de celebrare a Zilei Internaţionale a Dunării, printr-o întâlnire de lucru cu tema „Fii activ pentru sturioni”. De altfel, Agenţia pentru Protecţia Mediului va participa, în perioada 27 – 29 iunie, la Forumul de Mediu al Dunării, la Tulcea, unde vor fi dezbătute soluţii pentru armonizarea dezvoltării economice şi protecţia mediului în ariile naturale din bazinul fluviului Dunărea. Sâmbătă, de la ora 10,00, la Şcoala Gimnazială nr. 26, instituţia de mediu va organiza în parteneriat cu Asociaţia „Tinerii şi viitorul” un concurs de desene pe categorii de vârstă şi de confecţionarea a unei plute din materiale reciclabile.

Expoziţii, concursuri şi filme la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii

Vineri, începând de la ora 16,30, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii, gălăţenii vor putea vizita expoziţia vie a acvariului instituţiei muzeale gălăţene, care expune toate cele patru specii de sturioni întâlnite în bazinul Dunării, expoziţia “Pescuit, prohibiţie şi conservarea ihtiodiversităţii”, dar vor putea fi vizionate şi o serie de imagini cu Dunărea veche. Vor fi anunţaţi premianţii la Concursul şcolar international “Fii un Artist al Dunării”, iar de la 17,00 vor fi organizate jocuri interactive cu participanţi de vârste mai mici. Programul de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii se va încheia cu prelegerea “Sturionii migratori din bazinul Mării Negre – relicte ponto-caspice periclitate”.

Cinematograf pe Faleza Superioară, canotaj cu brăilenii

Evenimentele de Ziua Dunării vor culmina cu cinematograful în aer liber organizat de Primăria Galaţi, care va fi amplasat pe Faleza Superioară, pe strada Prelungirea George Coşbuc, între intersecţia cu strada Regiment 11 Siret şi bulevardul Marea Unire. Vineri, de la ora 21, va rula “Flight”, cu Denzel Washington, sâmbătă, de la aceeaşi oră, va rula “Despre oameni şi melci”, cu Dorel Vişan, Andi Vasluianu şi Monica Bârlădeanu, iar duminică seara, tot de la ora 21,00, gălăţenii vor putea viziona ultimul film al lui Horaţiu Mălăele, “Funeralii fericite”. Vizionarea este gratuită şi vor fi amplasate scaune. De vineri, de la ora 18,00, până duminică noaptea, la ora 01,00, circulaţia autovehiculelor va fi restricţionată pe segmentul de stradă menţionat. În plus, organizatorii le pregătesc gălăţenilor şi brăilenilor un concurs de canotaj. Evenimentul are loc sâmbătă (29 iunie), cu plecare din Brăila la ora 10,30. Pe traseu, participanţii vor avea şi două opriri, urmând ca în jur de ora 17,00 să ajungă la Trecerea Bac din Galaţi.

Citit 4608 ori Ultima modificare Joi, 27 Iunie 2013 10:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.