UPDATE / Descinderi la Galaţi: 5.000 de haine contrafăcute, retrase de pe piaţă

UPDATE / Descinderi la Galaţi: 5.000 de haine contrafăcute, retrase de pe piaţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE ORA 16.10 - Unul dintre magazinele vizate se află în zona IREG * Lucrurile ieftine, multe dintre ele purtând mărci înregistrate, erau confecţionate într-o fabrică din Iaşi

Un magazin de cartier, preferat de gălăţenii care nu vor să cheltuie prea mulţi bani pe haine, de regulă articole de echipament sportiv, a fost ieri călcat de poliţiştii de la Investigare Fraude în cadrul unei ample acţiuni derulată în mai multe judeţe din ţară care a avut drept scop identificarea locurilor unde se comercializează mărfuri piratate. Oamenii legii aveau informaţii că în respectivul magazin, ca şi în altele de pe raza judeţelor Botoşani, Neamţ, Iaşi, Vaslui, Brăila şi municipiul Bucureşti erau puse în vânzare articole vestimentare fabricate de o societate din Iaşi, care folosea fără drept denumiri protejate prin aplicarea de etichete sau însemne de natură să inducă în eroare cumpărătorii. În urma descinderilor la magazine şi la sediul fabricii, poliţiştii au confiscat nu mai puţin de 5.000 de articole susceptibile a fi contrafăcute, lucruri pe care le vor folosi la probarea activităţii infracţionale a suspecţilor.

"Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrafacerea unei mărci şi punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate", a precizat cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.


La această oră, poliţiştii gălăţeni, cu sprijinul Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R., desfăşoară 16 percheziţii pe raza a şapte judeţe şi în municipiul Bucureşti. Acţiunea vizează documentarea activităţii infracţionale a unor persoane suspectate de producerea şi comercializarea de articole de îmbrăcăminte, ce poartă denumiri de mărci protejate.

Potrivit cms. Cristina Tatuluci, purtător de cuvât al IPJ Galaţi, activităţile se desfăşoară într-un dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Fraudelor Galaţi, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Cele 16 percheziţii se desfăşoară în judeţele Iaşi (8 în municipiul Iaşi şi 1 în municipiul Paşcani), Botoşani (1), Neamţ (1 în municipiul Roman), Vaslui (1 în municipiul Bîrlad), Brăila (1), Galaţi (2, în municipiile Galaţi şi Tecuci) şi municipiul Bucureşti (1). Suspecţii depistaţi vor fi aduşi, pentru audieri, la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi.

Citit 3542 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Iulie 2013 16:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.