Drama cutremurătoare a doi copii abandonați de mama lor în voia sorții

Drama cutremurătoare a doi copii abandonați de mama lor în voia sorții
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Caz impresionat, ieri, în curtea Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi. Doi copii minori au fost lăsaţi în grija asistenţilor după ce mama lor a plecat în străinătate şi i-a abandonat la fostul soţ, care ne-a detaliat întreaga poveste. „Am fost căsătorit cu Gina Horghidan timp de cinci ani. Avem împreună trei copii, dintre care doi sunt deja în Centrul de Plasament. Eu am fost închis pentru furt, timp în care s-a născut cel de-al treilea copil. Eu nu am reuşit să îl recunosc, aşa că poartă numele mamei. Fosta mea soţie a mai făcut doi copii cu un alt bărbat. În urmă cu o lună de zile a venit cu cei trei copii, unul al meu şi ceilalţi doi, şi mi-a propus să ne împăcăm. La scurt timp însă mi-a spus că pleacă să lucreze în străinătate şi mi-a lăsat copiii în grijă. Iniţial mi-a trimis şi nişte bani, dar când s-a îmbolnăvit unul dintre ei am sunat-o şi mi-a spus să fac ce vreau cu ei, că pe ea nu o mai interesează”, ne-a povestit bărbatul.

Traume pentru o viaţă

Gina Horghidan are 29 de ani şi are deja cinci copii, un băiat de 10 ani şi patru fete cu vârste cuprinse între zece luni şi opt ani. Cei mici, fata de trei ani şi cea de zece luni, nu aveau nici acte, motiv pentru care Marian Berescu a apelat la asistenţii sociali din Bereşti, localitate unde locuieşte. Fetiţa cea mică este internată în spital, iar surorile ei au fost lăsate la Direcţia Pentru Protecţia Copilului Galaţi. „Până acum am avut sprijinul mamei mele. Dar şi ea este bătrână şi nu mai poate. Nu îmi permit să îi cresc de aceea i-am adus aici. Cu ajutorul celor de la primărie voi încerca să îmi recunosc fetiţa în instanţă. În viitor vreau să îmi întemeiez o nouă familie şi să îmi recuperez cei trei copii ai mei. Fosta mea soţie a plecat în Elveţia şi nici sora ei, cu care a plecat să lucreze, nu mai ştie nimic de ea. Cred că practică prostituţia acolo”, a mai adăugat Marian Berescu.

Cele două fetiţe au fost preluate de asistenţii sociali, care vor avea grijă în următoarea perioadă de ele. Tot în grija asistenţilor va ajunge şi fetiţa de zece luni. „Noi le-am preluat în regim de urgenţă. Ultimul domiciliu al mamei era în judeţul Vaslui, aşa că urmează să îi contactăm pe colegii noştri de acolo pentru a le prelua pe fete. Sperăm ca între timp să apară o rudă care să se ofere să le îngrijească”, ne-a explicat Tania Calcan, consilier DJASPC.  

„Neajunsurile de toate felurile le dau un imbold mamelor să plece peste hotare. Mamele pleacă la muncă în străinătate din cauza lipsurilor. Ele spun că, după ce vor câştiga bani, se vor întoarce şi îşi vor recupera copii, cărora le vor asigura un trai mai bun. Copiii cresc cu speranţa că într-o zi mama va veni după ei, dar, din nefericire, doar o femeie din zece vine să îşi recupereze copilul”, ne-a declarat psihologul Ana Maria Gherman.

Asistenţii sociali văd foarte des astfel de cazuri. Din păcate însă nimeni nu poate compensa lipsa părinţilor şi, indiferent cât de bine sunt îngrijiţi, copiii crescuţi în Centrele de Plasament rămân cu sechele pentru tot restul vieţii.

Citit 3734 ori Ultima modificare Marți, 13 August 2013 23:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.