UPDATE / Bomba descoperită pe şantierul viitorului mall de pe Coşbuc, detonată în poligonul de la Braniştea (GALERIE FOTO)
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

UPDATE / Bomba descoperită pe şantierul viitorului mall de pe Coşbuc, detonată în poligonul de la Braniştea (GALERIE FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE ORA 15.40 - Bomba descoperită în această dimineaţă pe şantierul viitorului mall de pe bulevardul George Coşbuc nu va mai fi detonată la faţa locului. Pirotehniştii de la Bucureşti au hotărât ca bomba să fie ridicată şi transportată în poligonul din localitatea Braniştea.


UPDATE ORA 14.20 - Jandarmii au început evacuarea gălăţenilor de pe strazile Milcov, Călăraşi şi bulevardul George Coşbuc. Oamenii au fost sfătuiţi să-şi închidă geamurile de la case şi să-şi părăsească locuinţele pentru intervalul orar 16.00-17.00. De asemenea, circulaţia rutieră de pe bulevardul George Coşbuc, de la intersecţia cu strada Bucovinei până la intersecţia cu strada Silozului, va fi închisă începând cu ora 15.00.


UPDATE ORA 12.30 - Bomba descoperită în această dimineaţă de muncitorii de la Mall-ul de pe strada George Coşbuc va fi detonată la faţa locului. Este vorba despre o bombă de aviaţie cu trei focoase, care nu poate fi ridicată de pirotehnişti, existând pericolul de explozie. A fost anunţată o echipă de specialişti de la Bucureşti, care vor veni să detoneze bomba, iar jandarmii gălăţeni vor evacua toate locuinţele pe o rază de un kilometru în jur. De asemenea, traficul pe strada George Coşbuc va fi oprit, conform declaraţiilor purtătorului de cuvânt al ISU, căpitanul Eugen Chiriţă.


Muncitorii care lucrează la fundaţia viitorului mall de pe bulevardul George Coşbuc au alertat autorităţile în această dimineaţă după ce au găsit în pământ o bombă de aviaţie. La faţa locului au ajuns deja pirotehniştii care au asigurat zona şi care vor evacua perimetrul pe o rază de circa un kilometru. Potrivit primelor informaţii, este posibil ca proiectilul, care cântăreşte circa 100 de kilograme, să nu poată fi ridicat de la faţa locului, specialiştii analizând acum soluţiile pentru neutralizarea acestuia în condiţii de maximă siguranţă.

Citit 7412 ori Ultima modificare Joi, 22 August 2013 16:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.