4,2 milioane de lei pentru sportul gălăţean

4,2 milioane de lei pentru sportul gălăţean
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* CSU Metal şi-a prezentat cel mai recent trofeu câştigat – Cupa României - în Consiliul Local * „Nu avem sală corespunzătoare pentru performanţa asta!” – a punctat consilierul-arbitru Rainea * Unici în Europa: avem cu ce, dar... nu avem unde!  * Consilierul Marius Stan, preşedintele Oţelului a mulţumit anticipat *

Clubul Sportiv Universitar Metal este una dintre entităţile sportive gălăţene care va beneficia de o parte din cele 4,2 milioane lei pe care Consiliul Local le va împărţi sportului gălăţean. Sumele, negociate, n-au fost încă stabilite oficial.

În deschiderea ultimei şedinţe a Consiliului Local Galaţi, vicepreşedintele CSU, Alexandru Deju, a venit  cu ultimul trofeu obţinut de voleibalistele clubului şi a mulţumit consilierilor şi primarului Dumitru Nicolae, anticipat, pentru ajutorul despre care ştia că le va fi acordat.

„Am câştigat, a treia oară consecutiv, Cupa României!” – a arătat vicepreşedintele frumosul trofeu. Adică, a adus proba; urmează să pună şi Consiliul banii pe masă!

Vicepreşedintele Deju crede că sportivele gălăţene ar putea face performanţă şi în cea mai importantă competiţie mondială intercluburi – Champions League: „Vom încerca să ţinem şi în continuare steagul sus şi numele Galaţiului să fie reprezentat nu numai în competiţiile interne, ci şi pe plan internaţional”.

CSU a fost aplaudat la scenă deschisă de asistenţă, o dată după discursul vicepreşedintelui său, a doua oară după discursul omagial rostit de arbitrul Nicolae Rainea, consilier local social-democrat aflat la al patrulea mandat:

„Cele mai calde felicitări pentru performanţa pe care a făcut-o şi o face această echipă de volei! Cuvintele sunt foarte puţine: trebuie să trecem la fapte! Trebuie, din toate posibilităţile, să ne aducem şi noi contribuţia materială asupra acestor performanţe”.

Rainea a apreciat însă contribuţia consiliului la cel mult cinci sau zece la sută din costurile totale ale performanţei. În plus, „durerea cea mare este că noi nu avem sală corespunzătoare pentru performanţa asta! Cred că suntem cam unici în Europa, să avem echipă, să avem performanţă, dar să nu avem unde să jucăm! Nu este numai vina noastră, este vina tuturor. Nu este nimeni rău-intenţionat, ca să nu-şi dorească performanţă la nivelul oraşului Galaţi. Dimpotrivă, suntem mândri.”

Sunt probleme la fel de importante în toate domeniile, dar „excepţiile” trebuie sprijinite, a mai spus consilierul, punctând: „Trebuie să ne gândim şi la echipa de volei, care are poate cea mai mare performanţă din istoria Galaţiului!”

Consilierul local liberal Marius Stan, preşedintele Clubului de Fotbal Oţelul Galaţi, le-a mulţumit de asemenea colegilor de consiliu şi primarului Nicolae pentru sponsorizarea de care se va bucura echipa gălăţeană:

„Este o abordare un pic nouă pentru Consiliul Local” şi un „gest deosebit de frumos”.

Stan speră ca în continuare să se investească şi în infrastructura sportivă: finalizarea lucrărilor la Stadionul „Dunărea” şi începerea acestora la Sala Sporturilor, astfel încât oraşul Galaţi să poată intra în circuitul marii performanţe. Sumele nu rezolvă problema sportului gălăţean, dar este notabil că sunt acordate în contextul bugetar de criză economică, a punctat consilierul.

Explicaţie foto: Vicepreşedintele CSU Metal, Alşexandru Deju, ne-a arătat Cupa României, câştigată de voleibalistele gălăţene

Citit 1059 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.