EVAZIUNE FISCALĂ / 16 kilograme de bijuterii din aur confiscate de poliţişti

EVAZIUNE FISCALĂ / 16 kilograme de bijuterii din aur confiscate de poliţişti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Galaţi  au efectuat verificări pe linia legalităţii comercializării de bijuterii din metale preţioase pe raza municipiului Tecuci. În urma acţiunii, oamenii legii au găsit, la două societăţi comerciale de profil, 16 kilograme de bijuterii din aur şi şapte kilograme de bijuterii de argint care nu aveau marcajele impuse de lege.

La una din societăţi, poliţiştii au confiscat 9.849,12 grame bijuterii din aur, 7.725 grame bijuterii din argint şi 54 de obiecte de cult. Bunurile erau expuse la vânzare, iar bijuteriile nu erau marcate corespunzător. În acelaşi timp, administratorul societăţii nu a putut prezenta documente de provenienţă.

La cea de-a doua societate, oamenii legii au găsit expuse la vânzare  bijuterii din aur în cantitate de 7.046,86 grame, pentru care administratorul societăţii nu a putut prezenta documentele de provenienţă, dar şi bijuterii care nu aveau aplicate marcajele prevăzute de lege. Poliţiştii au confiscat aurul, precum şi 5.000 de euro şi 20.000 de lei, sume identificate la punctul de lucru, pe care administratorul nu le-a putut justifica.

Cei doi administratori s-au ales cu dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Citit 2923 ori Ultima modificare Vineri, 15 Noiembrie 2013 18:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.