Banii negri, făcuţi uşor din pâine albă! Statul prejudiciat grav din morărit şi panificaţie

Banii negri, făcuţi uşor din pâine albă! Statul prejudiciat grav din morărit şi panificaţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cele peste o sută de controale făcute la societăţile de panificaţie s-au soldat cu constatarea mai multor infracţiuni privind documentele contabile şi banii ce ar fi trebuit viraţi la buget


 

Nu mai puţin de 108 de controale au vizat, în luna noiembrie, societăţile care desfăşoară activităţi în domeniul producerii, prelucrării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie. Poliţiştii, inspectorii de muncă şi medicii Direcţiei Sanitar-Veterinare au descins la firmele respective pentru a verifica aspectele contabile, documentele angajaţilor şi condiţiile de producţie, dar nu toate controalele au ieşit cu bine pentru cei vizaţi.

În şapte cazuri, echipele de control au constatat încălcării ale legii penale. Trei dintre faptele comise se referă la neevidenţierea veniturilor în contabilitate şi, implicit, la neplata taxelor şi impozitelor, două vizează neplata contribuţiilor sociale, în timp ce alţi doi administratori sunt suspectaţi de înşelăciune şi fals pentru obţinerea de subvenţii agricole. Prejudiciul estimat este unul uriaş, până în prezent reuşindu-se recuperarea a doar zece procente.

"Prejudiciul total estimat în dosarele penale instrumentate este de 1.420.034 lei, din care s-a recuperat suma de 156.940 lei", explică cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

În paralel cu dosarele penale întocmite, poliţiştii au dat şi amenzi de aproape 46.000 de lei, pentru 76 de contravenţii constatate. Controalele vor continua şi în luna decembrie.

Citit 2090 ori Ultima modificare Luni, 02 Decembrie 2013 18:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.