Taximetriştii din Galaţi, terorizaţi de hoţi/ Iată ce urmăresc infractorii

Taximetriştii din Galaţi, terorizaţi de hoţi/ Iată ce urmăresc infractorii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* 11 plângeri au ajuns, oficial, de la începutul anului la Biroul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Galaţi * Surse din rândul taximetriştilor susţin că numărul furturilor a crescut alarmant în ultima saptămână, puţini fiind însă cei care reclamă la poliţie


Panică printre taximetriştii din oraş, ale căror maşini au fost vizate sistematic de la începutul anului de hoţi. În căutare de bunuri mici şi valoroase şi ştiind că unele companii folosesc pentru preluarea apelurilor şi tablete ori telefoane mobile, infractorii au dat iama printre taxiuri. Pe timp de noapte, în parcările blocurilor unde locuiesc şoferii, hoţii forţează portierele şi scotocesc după bunuri sau chiar bani.

„Sunt foarte mulţi care s-au plâns în ultima săptămână că şi-au găsit maşinile sparte. Cele mai multe sunt de la firma unde lucrez eu, pentru că folosim tablete şi telefoane, iar hoţii probabil au aflat asta. Şi mie mi-au spart maşina, dar mi-au luat doar un pachet de ţigări şi unul de gumă. N-am pentru ce să fac plângere. Au fost nopţi cînd au fost sparte şi câte şapte maşini”, ne-a adus la cunoştinţă un taximetrist care ne-a cerut să îi păstrăm anonimatul.

Mulţi păţiţi, puţini reclamanţi

Deşi numărul celor care s-au trezit cu maşinile sparte este, potrivit vocilor din rândul taximetriştilor, destul de mare, puţini au fost cei care au depus plângere la poliţie. Astfel, ofiţerii de la Investigaţii Criminale au acum în lucru puţin peste zece dosare. „La nivelul Biroului de Investigaţii Criminale au fost înregistrate 11 sesizări cu privire la furturi din taxiuri, de la începutul acestui an. În toate cauzele se efectuează cercetări pentru identificarea făptuitorilor şi tragerea lor la răspundere pentru furt calificat”, a menţionat cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Citit 4234 ori Ultima modificare Joi, 13 Februarie 2014 16:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.