În paşi de dans

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Român american doctor în Italia: Rectoratul Universităţii Roma I, La Sapienza, va găzdui miercuri, 13 mai, ceremonia de decernare a titlului Doctor Honoris Causa lui Adrian Bejan, profesor la Universitatea Duke din Statele Unite ale Americii.

* România, pe harta europeană a dansului irlandez: Cu ocazia competiţiei internaţionale de dans irlandez din Salzburg, Austria, România a ajuns în mod oficial pe buzele europenilor participanţi la eveniment, patru români participând pentru prima dată la o competiţie de dans irlandez internaţională şi aducând acasă 44 de medalii pentru România. Trupa de dans irlandez Irish Way a menţionat în mod special acest lucru.

* Colaborare între biserică şi penitenciar: Secretariatul General al Instituţiilor Penitenciare din Spania s-a întâlnit în această săptămână cu reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe Române din Madrid, cu Secretariatul pentru Imigraţie al PSM -PSOE şi cu reprezentaţi din partea autorităţilor locale din Coslada, Alcalá de Henares şi Arganda del Rey, în scopul înlesnirii accesului la practicarea acestei religii de către românii care se află în închisori.

* Europa - 9 Mai: Germania: În perioada 7-10 mai au loc la Neudrossenfeld (regiunea Bayreuth, landul Bavaria), „Zilele Europene", la care participă şi români. Italia: Pe 9 mai, va avea loc în oraşul Napoli, în sala Auditorium a Şcolii Generale „G.Verga Capodimonte", o manifestare dedicată României, „L’Europa va a scuola”. Spania: Centrul Cultural Hispano-Roman din Alcala de Henares va derula în perioada 7 - 13 mai o serie de evenimente menite să marcheze Ziua Europei.  Italia: „Haiducii” ( numele de scenă al Paulei Mitrache) cântă de Ziua Europei în localitatea italiană Ponte San Pietro.

* 10 mai în Canada: Duminică 10 mai, după Sfânta Liturghie de la ora 12:30, Biserica Buna Vestire din Montreal va organiza sărbătorirea Zilei de 10 Mai, ziua triplului eveniment ce a dat României rege, independenţă şi regat.

Citit 882 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.