BACALAUREAT 2014/ Povestea EMOŢIONANTĂ a Andradei, SINGURA ELEVĂ de 10 din judeţul Galați
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

BACALAUREAT 2014/ Povestea EMOŢIONANTĂ a Andradei, SINGURA ELEVĂ de 10 din judeţul Galați
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O elevă de la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" este mândria întregului judeţ, fiind singura care a obţinut nota 10 la examenul de bacalaureat. Colegii şi profesorii, dar şi cei apropiaţi ştiu deja că este vorba despre Oana Andrada Ene. Adolescenta se mândreşte cu nota ei, dar, la multe ore după afişarea notelor, nu poate crede că niciun coleg de-al ei nu a reuşit să-i egaleze performanţa. "Nota am aflat-o duminică seara târziu, de pe internet. Tatălui meu nici acum nu îi vine să creadă. Ştiu că toţi colegii mei au muncit foarte mult. Nici acum nu îmi vine să cred că am luat 10 pe linie. Am avut emoţii mari la limba română. La această materie, subiectele pot fi uşor interpretabile. Eu sunt mai calculată şi, recunosc, e singura probă la care am avut emoţii”, ne-a spus Andrada.

Oana Andrada Ene a terminat cursurile Şcolii Generale nr. 29 „Sf. Ana” din Galaţi, având media generală pe cei patru ani de studiu de 9,99. După ce a susţinut probele la evaluarea naţională, cu o medie de 9,90, Andrada a reuşit să intre la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", la secţia de matematică-informatică bilingv engleză. Eleva ne-a mărturisit că informatica a devenit a doua ei pasiune, după ce în copilărie a fost pasionată de tenis. Imediat după ce a intrat la liceu, tenisul a trecut pe locul secund. A învăţat temeinic în toţi cei patru ani de liceu, obţinând o medie generală de 9,83, şi nu a neglijat nici pregătirea pentru bacalaureat. "Am făcut şi pregătire în particular, dar nu am neglijat nici orele suplimentare pe care le făceau profesorii la şcoală. Cred că am fost puţin mai atentă şi mai norocoasă decât ceilalţi colegi", a mai adăugat eleva de nota 10. Andrada Oana Ene îşi doreşte nespus de mult să ajungă studentă la informatică, la Universitatea din Bucureşti. „Nu mă văd lucrând la o multinaţională. Recunosc. Mă văd în faţa calculatorului, dar la o firmă care să se ocupe de cazuri umanitare. Am făcut voluntariat la Fundaţia „Inimă de Copil” şi mi-a plăcut tare mult acolo. Visul meu este să pot ajuta oamenii”, ne-a mărturisit Andrada.

Singura elevă de nota 10 din judeţul Galaţi nu poate răsufla încă uşurată. Pentru ea, vacanţa continuă tot la biroul de studiu. „Trebuie să dau examen de admitere la Bucureşti. Acolo se ia în calcul media de la bacalaureat doar în proporţie de 20 la sută”, ne-a explicat ea. Imediat după ce va termina şi cu admiterea la facultate, Andrada Oana Ene îşi doreşte să plece în vacanţă. Nu are un loc anume unde ar vrea să plece, orice destinaţie fiind perfectă atâta timp cât este „departe de biroul de studiu”.

CITEŞTE ŞI: Cinci fete de NOTA ZECE la Evaluarea Naţională

Citit 5318 ori Ultima modificare Marți, 08 Iulie 2014 09:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.