Povestea SURPRINZĂTOARE a candidatei de pe locul doi la examenul de BACALAUREAT

Povestea SURPRINZĂTOARE a candidatei de pe locul doi la examenul de BACALAUREAT
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mihaela Emiliana Alexandru este una dintre candidatele de anul acesta de la examenul de bacalaureat. Ca orice candidat, a învăţat mult şi a avut emoţii la fiecare probă în parte. Cu toate acestea, Mihaela Alexandru, absolventă a Liceului Tehnologic „Ovid Caledoniu” din Tecuci, a reuşit să surprindă pe toată lumea cu nota obţinută la examenul maturităţii. Media 9,96 a plasat-o pe primul loc în topul mediilor din municipiul Tecuci şi pe locul al doilea în judeţ, motiv de mândrie pentru toţi profesorii ei. Nu mică ne-a fost mirarea însă să aflăm că Mihaela nu este un candidat oarecare.

Are 35 de ani, este mama unei adolescente, care urmează să susţină peste doi ani de zile bacalaureatul, şi are o poveste de viaţă ce poate fi dată oricând ca exemplu.

„În 1996, am fost nevoită să renunţ la şcoală. M-am apucat imediat de muncă. Nu mi-am abandonat însă visul de a-mi termina studiile. În urmă cu doi ani, am decis să mă înscriu din nou la şcoală şi să termin liceul”, ne-a povestit Mihaela Alexandru, care îşi doreşte foarte mult să devină şi studentă.

Astfel, tecuceanca a continuat să muncească, dar s-a apucat şi de învăţat. Cu puţin timp înainte de bacalaureat, însă, a rămas fără serviciu. A transformat acest ghinion într-un avantaj şi s-a concentrat pe învăţătură. Soţul şi fiica au încurajat-o în permanenţă. „Familia a fost cea care mi-a spus chiar înainte de examen că am să iau 10. Nu i-am crezut. Am învăţat foarte mult, dar nu mă aşteptam să iau 10 la limba română”, ne-a mărturisit femeia.

După ce a trecut cu brio examenele, Mihaela nu înţelege de ce sunt atât de mulţi candidaţi care nu reuşesc să ia bacalaureatul. „Nu e chiar atât de greu. Important este să fii conştiincios şi să iei examenul în serios, să nu mergi pe premisa „lasă că văd eu ce-am să fac atunci”. I-am spus fetei mele că trebuie să înveţe în permanenţă şi să se pregătească temeinic pentru acest examen. Asta îi sfătuiesc pe toţi cei care urmează să susţină bacalaureatul”, a mai adăugat Mihaela.

Profesorii care i-au îndrumat în ultimii doi ani paşii sunt foarte mândri de ea, dar şi de ceilalţi colegi. „Anul acesta, toţi elevii de la liceul nostru au obţinut note mari, inclusiv cei de la seral. Pot să vă spun chiar că absolvenţii de la seral, care sunt familişti, au obţinut note mai bune decât mulţi elevi de la zi. E meritul lor, dar şi al profesorilor care şi-au dat silinţa să ridice prestigiul liceului şi cărora le mulţumesc”, ne-a declarat Nicuţa Năstase, directoarea Liceului Tehnologic „Ovid Caledoniu”.

CITEŞTE ŞI: BACALAUREAT 2014/ Povestea EMOŢIONANTĂ a Andradei, SINGURA ELEVĂ de 10 din judeţul Galați

Citit 4917 ori Ultima modificare Marți, 08 Iulie 2014 17:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.