Seria SURPĂRILOR pare că nu se mai opreşte/ CRATERUL de la Spicu fusese "rezolvat" acum două săptămâni
Foto: Foto: Liviu Ghinea

Seria SURPĂRILOR pare că nu se mai opreşte/ CRATERUL de la Spicu fusese "rezolvat" acum două săptămâni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Asfaltul fusese turnat de Ecosal în urmă cu doar două săptămâni, după ce Apă Canal „remediase” o avarie apărută în zonă


Gropile în oraş apar mai ceva ca ciupercile după ploaie, seria surpărilor părând că nu se mai opreşte, în cele mai diverse zone ale urbei. Cea mai recentă „surpriză” de acest gen a avut loc vineri la prânz, pe o stradă intens circulată, cel care a constatat-o fiind un gălăţean a cărui maşină a fost la un pas să fie înghiţită cu totul de un crater. S-a întâmplat în zona Spicu, în parcarea situată vizavi de CEC. Un gălăţean, aflat la volanul maşinii personale, a vrut să parcheze într-unul dintre puţinele locuri libere, dar a aflat, în următoarea fracţiune de secundă, motivul pentru care nicio maşină nu fusese staţionată acolo.

"A intrat în parcare şi deodată s-a surpat asfaltul sub maşină. Era o gaură mică, dar chiar dacă a trecut pe lângă ea, probabil asfaltul nu a mai ţinut şi s-a surpat. Am sunat la Ecosal şi la 112, dar au spus să chemăm pe cineva de la tractări, pentru că ei nu au cum să ne ajute să scoatem maşina", ne-a spus soţia şoferului, Tiţa Scraba, care se afla pe scaunul din dreapta în momentul incidentului.

Alături de cei doi soţi speriaţi şi indignaţi deopotrivă s-au adunat rapid alţi oameni, care ne-au spus că problemele cu groapa de acolo nu sunt de ieri, de azi. "Abia au reparat aici, acum vreo două săptămâni, cei de la Ecosal. Uitaţi-vă ce lucrare au făcut, că de câteva zile a apărut o gaură. N-a venit nimeni să vadă ce e cu ea, iar acum probabil că domnul s-a apropiat prea mult de marginea ei şi s-a dus cu totul", ne-a spus angajatul unei cafenele din imediata vecinătate.

Maşina, scoasă pe braţe

Din fericire, maşina gălăţeanului ghinionist nu a fost, cel puţin aparent, grav avariată, ea fiind scoasă pe braţe de câţiva muncitori de la Ecosal sosiţi în zonă, dar şi de unii oameni aflaţi în apropiere. Tot din fericire, şoferul deţine CASCO pentru maşină, aşa că eventualele reparaţii nu îi vor scoate bani în plus din buzunar.

Cu toate acestea, groapa, care în urma surpării de vineri măsoară circa un metru în diametru şi tot atâta în adâncime a rămas, punând în pericol siguranţa autoturismelor şi a pietonilor.

De la purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi am aflat că, într-adevăr, zona a făcut recent obiectul unei reparaţii, avaria iniţială fiind în sarcina Apă Canal. "Apă Canal avea obligaţia să remedieze defecţiunea şi să refacă zona de parcare afectată. Ei eu raportat rezolvarea avariei şi au contractat Ecosal pentru refacerea parcării. În urma acestui incident, Primăria solicită Apă Canal să verifice de urgenţă zona pentru a se stabili cauza surpării şi să ia toate măsurile necesare pentru înlăturarea acesteia şi refacerea parcării", a precizat Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Potrivit sursei citate, zona în care a apărut craterul, întâi mai mic şi apoi din ce în ce mai mare, ar fi fost securizată, dar elementele de semnalizare şi protecţie ar fi dispărut, făcând astfel posibilă situaţia extrem de neplăcută înregistrată vineri.

Citește și: Maşină înghiţită de o SURPARE în PARCAREA de la Spicu (VIDEO)

Citit 3067 ori Ultima modificare Duminică, 27 Iulie 2014 00:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.