Începe FESTIVALUL INTERNAŢIONAL "Doina Covurluiului"/ 300 de ARTIŞTI din 11 ţări vin la Galaţi
Foto: Foto: Arhiva CCDJ

Începe FESTIVALUL INTERNAŢIONAL "Doina Covurluiului"/ 300 de ARTIŞTI din 11 ţări vin la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În public va fi prezent şi un rege din Ghana, venit să-şi încurajeze conaţionalii


Cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Doina Covurluiului” organizat de Centrul Cultural „Dunărea de Jos” va aduce anul acesta numeroase surprize pentru spectatorii gălăţeni. Evenimentul, care a avut un buget de aproximativ 40.000 euro, va fi organizat pe platoul de la Casa de Cultură a Sindicatelor, de joi până duminică, şi va începe în fiecare seară la ora 19,00. Recitalurile vor fi susţinute de Maria Dragomiroiu şi Ilie Roşu, care vor urca pe scenă sâmbătă, respectiv duminică seara.

Conform spuselor directorului CDDJ, festivalul de anul acesta va fi mai variat ca niciodată, întrucât pe scenă vor urca aproximativ 300 de artişti din ţări precum Bulgaria, Polonia, Grecia, Norvegia, România, Israel, Letonia, Serbia, Turcia, Ghana, Slovacia, Algeria. Galaţiul va avea onoarea de a-l avea drept musafir pe unul dintre regii Ghanei, venit împreună cu artiştii Ansamblului Folcloric „Hwidiem”. „De la an la an, încercăm să aducem informaţii din ţări care nu au mai fost. Am selectat cele mai bune ansambluri folclorice din foarte multe solicitări”, a spus Sergiu Dumitrescu, directorul CCDJ. În ceea ce priveşte premiile acordate, nu vor fi acordate tradiţionalele locuri I, II şi III, ci va fi premiată toată lumea, după diferite criterii (cel mai frumos costum, cea mai frumoasă interpretare etc). Reprezentanţii CCDJ se aşteaptă la peste 1.300 de spectatori (acesta fiind numărul de scaune dispuse în faţa scenei). Artiştii vor aduce obiecte şi suveniruri specifice ţărilor din care provin, pentru a le expune în standurile de lângă scenă.

De asemenea, şi gălăţenii din judeţ se vor bucura de momentele artistice ale invitaţilor – începând de vineri, cei care nu vor urca pe scenă în respectiva seară, vor fi prezenţi la Nămoloasa, Tecuci, Valea Mărului, Şiviţa.

Citeşte şi: Campanie de DONAŢII pentru Muzeul de Istorie

Citit 3388 ori Ultima modificare Joi, 14 August 2014 19:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.