Poliţişti anchetaţi pentru corupţie/ POLIŢISTUL Dobri este CERCETAT penal şi pentru UCIDERE din culpă

Poliţişti anchetaţi pentru corupţie/ POLIŢISTUL Dobri este CERCETAT penal şi pentru UCIDERE din culpă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţistul Lucian Isabel Dobri, agent-şef la postul de poliţie din Movileni, care este suspectat că l-ar fi ajutat pe Mircea Rusu în activitatea infracţională, nu este la prima abatere de la lege. Agentul-şef Dobri a intrat în atenţia anchetatorilor gălăţeni în luna februarie, după ce a participat la o partidă de vânătoare, alături de omul de afaceri Mircea Tanislav. În timpul partidei de vânătoare, Mircea Tanislav şi-a pierdut viaţa, motiv pentru care procurorii au demarat o anchetă, deşi, primele supoziţii arătau că omul de afaceri a  alunecat pe o bucată de gheaţă, iar arma i s-a descărcat, rănindu-l grav.

După două zile de audieri şi cercetări la faţa locului, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au schimbat varianta iniţială, cea a autoîmpuşcării. Mai mult decât atât, la vremea respectivă, procurorii au declarat că "s-a început urmărirea penală faţă de Isabel Lucian Dobri, agent-şef la postul de poliţie din Movileni. În urma audierilor, acesta a recunoscut că, la partida de vânătoare, i s-a descărcat accidental arma, rănindu-l pe colegul de vânătoare”.

Posibilă acuzaţie de braconaj

Anchetatorii susţin că Lucian Isabel Dobri avea permisul de vânătoare expirat, motiv pentru care este cercetat pentru braconaj. "Urmează să fie audiaţi toţi martorii şi să se desfăşoare o expertiză balistică asupra armei. Momentan, acesta este acuzat pentru ucidere din culpă", a explicat în, în februarie, Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

În momentul în care s-a întâmplat incidentul, Lucian Isabel Dobri era şeful postului de poliţie din comuna Movileni, funcţie pe care o ocupa de zece ani.

La puţin timp de la apariţia în presă a acestor date, dosarul cu privire la moartea omului de afaceri Mircea Tanislav a fost declinat către Parchetul Militar de la Iaşi, în vederea continuării cercetărilor.

CITEŞTE ŞI: Şeful de post din Movileni, reclamat pentru abuzuri/ IATĂ ce spun localnicii despre poliţistul acuzat că a ucis un om

Aceasta însă nu este singura problemă cu care agentul-şef Dobri s-a confruntat în cariera sa de poliţist. Sătenii din Movileni s-au plâns în repetate rânduri că Lucian Dobri săvârşeşte abuzuri şi are un comportament necorespunzător, mai ales în dosarele de furt, care nu erau puţine. Sătenii credeau că omul legii ar avea protecţia unor persoane sus-puse din procuratură şi poliţie. Niciuna dintre plângerile depuse însă de sătenii din Movileni nu i-au creat probleme lui Dobri, acesta ieşind învingător din războaiele birocratice, acuzaţiile reclamanţilor fiind trecute la categoria „patimi săteşti”.

Dacă în luptele cu sătenii a ieşit de fiecare dată învingător, în dosarul cu privire la moartea omului de afaceri Mircea Tanislav va face lumină Parchetul Militar Iaşi, care a preluat cazul de la Galaţi, la doar câteva zile de la producerea incidentului.

CITEŞTE ŞI: TREI POLIŢIŞTI gălăţeni sunt ANCHETAŢI pentru CORUPŢIE

Citit 2598 ori Ultima modificare Joi, 16 Octombrie 2014 00:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.