TREI POLIŢIŞTI gălăţeni sunt ANCHETAŢI pentru CORUPŢIE
Foto: Captură video

TREI POLIŢIŞTI gălăţeni sunt ANCHETAŢI pentru CORUPŢIE
Mircea Rusu
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Ei sunt suspectaţi şi de favorizarea săvârşirii unor infracţiuni foarte grave * Unul dintre poliţişti, reţinut iniţial de DNA şi propus pentru arestare, a fost lăsat liber, iar ceilalţi doi au fost puşi sub control judiciar


Comisarul Mircea Rusu (cunoscut opiniei publice şi drept "poliţistul-manechin" din Tecuci", dat fiind că a cochetat o vreme cu actoria şi modellingul), a fost reţinut, miercuri, 15 octombrie a.c., de procurorii DNA, fiind acuzat de abuz în serviciu. Rusu fusese adus încă de marţi la sediul DNA din Galaţi, împreună cu alţi doi subalterni: agent şef adjunct Viorel Claudiu Andrei şi agent şef Isabel–Lucian Dobri. DNA Galaţi a dat ordonanţă de reţinere doar pentru Rusu, cerând Tribunalului arestarea comisarului. Pentru ceilalţi doi subofiţeri, procurorii Anticorupţie au impus controlul judiciar.

Faptele pentru care a fost reţinut comisarul s-au petrecut anul acesta, pe 22 ianuarie. Potrivit comunicatului de presă al DNA, arestarea lui Rusu se cere pentru "abuz în serviciu", respectiv pentru că "funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit".

Conform celor comunicate oficial de DNA, comisarul Mircea Rusu ar fi pus doi subalternii săi să-i însoţească un amic la bancă. Procurorii afirmă că amicul lui Mircea Rusu ar fi avut de rezolvat o problemă personală la bancă şi că ar fi avut nevoie de „protecţie” ca să ridice o sumă importantă de bani. Cert este că, în final, subalternii - respectiv agentul şef adjunct Viorel Claudiu Andrei şi agentul şef Isabel Lucian Dobri - l-au însoţit pe amicul comisarului, în calitate de poliţişti. 

„În data de 22 ianuarie 2014, inculpatul Rusu Mircea a dispus în mod nelegal subordonaţilor săi, suspecţii agent şef adjunct Andrei Viorel–Claudiu şi agent şef Dobri Isabel–Lucian, ca, în afara atribuţiilor de serviciu ale acestora, stabilite pentru ziua respectivă, dar utilizând calitatea lor de poliţişti (incluzând uniforma şi insigna de poliţist), să-l însoţească pe un prieten al său, în maşina pusă la dispoziţie de acesta, într-o comună din judeţul Galaţi. Suspecţii urmau să-i  asigure acestuia „protecţia” în rezolvarea unei probleme personale legate de ridicarea, de la o bancă, a unei sume importante de bani”, se arată în comunicatul emis de cei de la DNA.

CITEŞTE ŞI: (FOTO&VIDEO) Poliţişti anchetaţi pentru corupţie/ Mircea Rusu, manechinul preferat al lui Botezatu. CE LEGĂTURI EXISTĂ între ofiţer şi un alt inculpat din dosar

Deocamdată, comunicatul DNA este sărac în a oferi amănunte legate de caz. Din informaţiile pe care le deţinem, însă, suma ridicată din bancă (se pare că este vorba despre 60.000 de lei) ar putea fi obiectul unor alte infracţiuni, respectiv o tâlhărie sau un şantaj. Deocamdată, însă, nimeni nu a confirmat  sau infirmat oficial această supoziţie.

La ora închiderii ediţiei, Tribunalul Galaţi a decis punerea în libertate a lui Mircea Rusu, fără să-i impună vreo măsură restrictivă. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel.

Interesant este că unul dintre poliţiştii care au rămas în libertate, Lucian Dobri, este cercetat în cel puţin un dosar. Este vorba despre un accident care s-a petrecut la o vânătoare şi în urma căruia a fost ucis omul de afaceri Mircea Tanislav. Acelaşi poliţist, mai are la activ un dosar în care este cercetat pentru braconaj.

Mircea Rusu, în afară de faptul că în timpul său liber se ocupa cu modelingul, este şi cel care a instrumentat cazul celebrului viol de la Gohor. Acum mai bine de trei ani, o minoră în vârstă de 14 ani a fost violată de zece tineri, care ulterior au şi fost condamnaţi pentru asta. Cazul a rămas în atenţia publică poate şi pentru că printre cei acuzaţi de viol a fost şi o fată.

Ar mai fi de spus că, în urma anchetei penale, toţi cei trei poliţişti au fost puşi la dispoziţia conducerii IPJ Galaţi.

CITEŞTE ŞI: Poliţişti anchetaţi pentru corupţie/ POLIŢISTUL Dobri este CERCETAT penal şi pentru UCIDERE din culpă

Citit 9445 ori Ultima modificare Joi, 16 Octombrie 2014 00:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.