VACCINUL ANTIGRIPAL se lasă aşteptat la Galaţi. Peste 4.000 de gălăţeni trebuie să fie imunizaţi până la 1 decembrie

VACCINUL ANTIGRIPAL se lasă aşteptat la Galaţi. Peste 4.000 de gălăţeni trebuie să fie imunizaţi până la 1 decembrie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Campania de vaccinare ar fi trebuit să înceapă la 15 noiembrie, dar vaccinurile nu au sosit încă la Galaţi


Mai puţin de două săptămâni au la dispoziţie autorităţile sanitare gălăţene pentru a se încadra în graficul stabilit de programul naţional de imunizare antigripală. Asta deoarece cele peste 4.000 de doze de vaccin alocate judeţului nostru de Ministerul Sănătăţii, care reprezintă o primă tranşă pentru acest sezon, nu au ajuns încă în teritoriu, aspect care ar urma să se producă, potrivit surselor oficiale, în aceste zile.

"Ministerul Sănătăţii a achiziţionat  pentru început 140 de mii de doze de vaccin antigripal,  iar DSP Galaţi va primi 4.760 de doze repartizate astfel: 1.398 pentru populaţia la nivelul judeţului, 342 de doze pentru angajaţii Ministerului Apărării Naţionale şi 20 de doze pentru angajaţii Ministerului de Interne, iar restul vor fi distribuite cabinetelor medicale individuale", a explicat dr. Valentin Boldea din cadrul DSP Galaţi. 

Potrivit sursei citate, imediat ce dozele vor ajunge la Galaţi, acestea vor fi repartizate medicilor care vor putea începe de urgenţă imunizarea, astfel încât, până la 1 decembrie, stocul să fie epuizat.

Numărul total al gălăţenilor încadraţi în categoriile de risc care ar urma să beneficieze de vaccinare antigripală gratuită este de 70.000, ceea ce presupune că tot atâtea doze de vaccin ar trebui să ajungă în judeţul nostru. Din experienţele anilor anteriori, autorităţile sanitare susţin că tot mai puţini gălăţeni aflaţi în categorii de risc aleg să se vaccineze chiar dacă imunizarea este gratuită, preferând să se protejeze prin alte metode de la a contacta virusul gripal. 

Citit 646 ori Ultima modificare Marți, 18 Noiembrie 2014 19:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.