Trei gălăţeni, RĂNIŢI ÎN ACCIDENTE pe timp de PLOAIE! Ce ne SFĂTUIESC poliţiştii ca să ajungem teferi la destinaţie

Trei gălăţeni, RĂNIŢI ÎN ACCIDENTE pe timp de PLOAIE! Ce ne SFĂTUIESC poliţiştii ca să ajungem teferi la destinaţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ploaia de luni după amiază care a afectat tot cuprinsul judeţului a stat la baza producerii a două evenimente rutiere soldate cu trei răniţi. Cel mai grav accident a avut loc la Hanu Conachi, unde un gălăţean şi soţia sa au ajuns la spital, după ce maşina lor a fost lovită de un alt vehicul.

Potrivit poliţiştilor, vinovat de producerea acestui accident ar fi fost un bărbat de 41 de ani, din Piatra Neamţ, care conducea un vehicul cu remorcă şi nu adaptat viteza într-o curbă pe DN 25, derapând pe carosabilul alunecos şi intrând pe contrasens. Acolo a izbit autoturismul în care se aflau bărbatul de 67 de ani şi femeia de 64 de ani. Cei doi au fost răniţi şi duşi de urgenţă la spital. Pe mâinile medicilor a ajuns şi un bărbat de 75 de ani, care a fost accidentat în timp ce traversa un drum din Umbrăreşti. Bătrânul a alergat prin ploaie şi nu a mai fost atent că a trecut strada prin spatele unei autoutilitare aflată la mică distanţă şi care în acel moment se punea în mişcare. Pietonul a fost acroşat de roţile din spate şi rănit uşor. În ambele cazuri, poliţiştii au deschis dosare penale pentru vătămare corporală din culpă.

Circulaţi cu ochii în patru!

Pentru că precipitaţiile, indiferent de natura lor, afectează traficul rutier conducând de multe ori la producerea de evenimente rutiere, poliţiştii îi sfătuiesc pe şoferi, dar şi pe pietoni, să aibă o conduită atunci când pornesc la drum.

"Li se recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză redusă, să mărească distanţa de siguranţă în mers, să utilizeze luminile de întâlnire şi să evite efectuarea manevrelor în trafic fără o temeinică asigurare. În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. De aceea, recomandăm ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei permanent, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă", precizează cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

În cazul blocajelor în trafic, şoferii trebuie să nu depăşească coloana de autovehicule oprite la semafor, să nu staţioneze în aşa fel încât să blocheze traficul, să nu treacă pe culoarea roşie a semaforului şi să fie atenţi la semnalele agenţilor de circulaţie. La rândul lor, pietonii sunt sfătuiţi să circule numai pe trotuare, să traverseze prin locurile marcate, la culoarea verde a semaforului şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi.

Citeşte şi: De ce sunt aşa de multe ACCIDENTE PE ZEBRĂ la Galaţi

Citit 2062 ori Ultima modificare Marți, 18 Noiembrie 2014 17:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.