JUCĂRII PERICULOASE, retrase de pe rafturi, după un CONTROL al Protecţiei Consumatorului

JUCĂRII PERICULOASE, retrase de pe rafturi, după un CONTROL al Protecţiei Consumatorului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Valoarea amenzilor date celor nouă magazine gălăţene controlate se ridică la aproape 14.000 de lei


Angajaţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) au controlat, în perioada 10-21 octombrie, nouă magazine cu jucării din judeţul Galaţi. Comisarii au găsit nereguli la toţi aceşti agenţi economici.

Oameni-păianjen contrafăcuţi

Pentru abateri de la legislaţia în domeniu, jucării în valoare de 30.512 lei au fost retrase momentan de la comercializare. Pe rafturile a patru magazine, comisarii au găsit jucării aduse din China care nu aveau declarate marca şi adresa comercială a importatorului din România sau din Uniunea Europeană. Flash Mini Fingers Skateboarding, Remote Control Helicopter NOE2301, Metal Ric Helicopter, Police Force NO1414, microfoane, puzzle Ball, Jump rope şi Spider Man sunt câteva exemple de astfel de produse.

Etichete traduse doar în parte

În şapte magazine au fost găsite jucării care nu erau sigure în totalitate pentru copii. Şi acestea erau aduse tot din China. "Se comercializau diverse jucării (figurine, păpuşi, maşinuţe, puzzle, minilaptop, Hualong Toys lego, Transcard Future Super Gim - pistol, Lovely Pet Show, Robo Actor, Happy Girl Gina Doll) prezentând pe etichete traduceri incomplete în limba română ale informaţiilor privind modul de utilizare sau ale avertismentelor generale", se arată într-un document trimis de CJPC Galaţi.

Lipsa afişării preţurilor, lipsa informaţiilor referitoare la durata promoţiilor afişate, precum şi nepredarea către cumpărători a instrucţiunilor de utilizare şi a certificatelor de garanţie pentru jucăriile complexe, care pot fi reparate, au fost alte nereguli descoperite.

Toţi cei nouă operatori economici au fost amendaţi cu sume ce se ridică în total la valoarea de 13.800 lei.

Recomandări pentru părinţi

Părinţii sunt sfătuiţi să verifice existenţa marcajului CE, care garantează siguranţa produsului. De asemenea, trebuie să aleagă o jucărie potrivită pentru vârsta copilului, conform categoriei de vârstă înscrisă pe etichetă. Jucăriile care au muchii tăioase, piese uşor de îndepărtat şi de mici dimensiuni, care pot fi înghiţite cu uşurinţă, şi materiale textile care pot produce sufocare nu sunt recomandate de către comisarii CJPC.

Citeşte şi: Un NOU număr de telefon pentru SESIZĂRI la PROTECŢIA CONSUMATORILOR

Citit 1331 ori Ultima modificare Joi, 27 Noiembrie 2014 20:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.