O şansă în plus pentru salvarea AUZULUI bebeluşilor! Un APARAT PERFORMANT a ajuns la maternitatea de la Judeţean

O şansă în plus pentru salvarea AUZULUI bebeluşilor! Un APARAT PERFORMANT a ajuns la maternitatea de la Judeţean
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fiecare copil care va veni pe lume în maternitatea celei mai mari unităţi medicale a judeţului va benefica de testarea gratuită a capacităţii auditive. Acest lucru va fi posibil graţie unui aparat primit gratuit, luni, 8 decembrie, de către Spitalul de Urgenţă din Galaţi, echipamentul fiind adus de o echipă de medici de la Spitalul „Marie Curie” din Capitală. Deşi nu este foarte scump, preţul lui fiind situat în jurul sumei de 4.200 de euro, testerul nu a existat până acum în nicio maternitate gălăţeană, singurul loc unde auzul copiilor putea fi verificat fiind Policlinica Spitalului de Pediatrie.

"Acolo era mai dificil de ajuns. Este un lucru bun, pentru că vor fi testaţi toţi copiii care se nasc la noi şi aşa vor fi depistaţi la timp cei cu risc de a avea afecţiuni auditive. Aceştia sunt copiii prematuri, care au avut suferinţă la naştere. Este o examinare mai accesibilă pentru ei. Vor fi instruite persoane care vor face testările cu acest aparat”, ne-a precizat dr. Iulia Negrea, medic primar neonatolog în cadrul Spitalului de Urgenţă Galaţi.

Testarea le poate salva auzul copiilor

Este, în fond, cel mai mare merit al aparatului venit ieri la Galaţi pentru că, aşa cum susţin specialiştii de la „Marie Curie”, afecţiunile pot fi remediate cu succes dacă sunt depistate de la vârste foarte fragede. "La ora actuală, surdităţile, şi cele congenitale, şi cele dobândite, pot fi tratate chirurgical. Pentru cei la care nervul auditiv sau urechea internă nu funcţionează, există posibilitatea de a beneficia de implant cohlear. Pentru alte tipuri de hipoacuzie există alte tipuri de tratament. Ideea de bază este că, dacă prezintă scădere de auz, un individ poate fi, prin diverse metode, integrat în colectivitate şi poate scăpa de acest handicap", declară conf. dr. Gheorghe Dan Cristian, de la clinica ORL a Spitalului „Marie Curie”.

Testarea cu acest aparat se va face gratuit, toţi copiii trebuind să fie verificaţi înainte de părăsi Maternitatea. "Acest test este indicat să fie făcut în primele zile de viaţă, la ieşirea din maternitate. Nu reprezintă un test definitiv, ci încadrează copiii în normali sau cu posibile probleme de auz. Dacă sunt probleme, se repetă investigaţiile pentru o diagnosticare precisă", a completat specialistul. În cazul în care testarea va evidenţia deficienţe de auz, copiii vor fi redirecţionaţi către Spitalul "Marie Curie" din Capitală, pentru investigaţii suplimentare, diagnostic şi tratament.

Citit 900 ori Ultima modificare Luni, 08 Decembrie 2014 19:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.