COD GALBEN de VREME REA în judeţul Galaţi. Recomandări pentru şoferi

COD GALBEN de VREME REA în judeţul Galaţi. Recomandări pentru şoferi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avetizare de cod galben, care  va intra în vigoare, în județul Galați, pe data de 26 decembrie de la ora 20.00. În perioada de avertizare meterorologică, peste 200 de politişti vor acţiona cu 30 de autospeciale  pe drumurile publice pentru siguranţa şi fluenţa traficului rutier.

Politiştii gălăţeni au făcut câteva recomandări pentru  conducătorii auto și atrag atenția că respectarea acestor reguli este esențială pentru evitarea tragediilor.
- Acordaţi o atenţie deosebită stării tehnice a autovehiculului şi nu porniţi la drum dacă sesizaţi probleme la sistemele de direcţie şi de frânare, la instalaţia de semnalizare etc.!
- Echipaţi autovehiculul cu accesoriile necesare pentru sezonul rece: cauciucuri şi/sau lanţuri antiderapante, nisip, lopată!
- Ştergeţi parbrizul, luneta, geamurile laterale şi oglinzile retrovizoare exterioare de pelicula de gheaţă ce se formează pe timpul staţionării şi  asiguraţi funcţionarea corectă a ştergătoarelor (de parbriz şi lunetă, după caz)!
- Un carosabil alunecos din cauza ploii, poleiului sau stratului de zăpadă are ca efect diminuarea aderenţei pneurilor la sol şi, implicit, triplarea distanţei de frânare. În astfel de condiţii, evitaţi manevrarea bruscă a frânei de serviciu şi folosiţi frâna de motor!
- Dacă vă apropiaţi de intersecţii, curbe, pasaje pietonale, staţii de autobuz etc. reduceţi din timp viteza prin trecerea într-o treaptă inferioară de viteză!
- Adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum (carosabil acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei)!
- Păstraţi în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri în siguranţă atunci când condiţiile de deplasare sunt nefavorabile!
 
”Dat fiind experienţa redusă şi riscul ridicat de implicare în evenimente rutiere nedorite, conducătorilor auto începători le este recomandat să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculelor în condiţii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanţe mari”, ne-a precizat Bogdan Cojocaru, purtătorul de cuvînt al IPJ Galați.
Citit 1629 ori Ultima modificare Vineri, 26 Decembrie 2014 18:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.