COD PORTOCALIU DE VREME REA LA GALAŢI/ Şoferii sunt sfătuiţi să-şi lase maşinile acasă

COD PORTOCALIU DE VREME REA LA GALAŢI/ Şoferii sunt sfătuiţi să-şi lase maşinile acasă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* 100 de utilaje şi 250 de oameni, gata de intervenţie * Municipalitatea le recomandă gălăţenilor să-şi lase maşinile personale acasă


Codul portocaliu de ninsori şi viscol a băgat în alertă autorităţile locale, încercate în cea de-a treia zi de Crăciun de precipitaţiile care au făcut dificilă circulaţia pe majoritatea arterelor din municipiu. În cadrul Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit duminică la Primărie, s-a decis ca pentru următoarele 24 de ore să fie în alertă maximă factorii de intervenţie, în cazul în care ninsoarea şi vântul puternic vor crea probleme.

"Primarul Marius Stan le-a cerut tuturor forţelor de intervenţie la deszăpezire să fie pregătite să acţioneze imediat ce vremea se înrăutăţeşte. Sunt pregătite de intervenţie peste 100 de utilaje şi aproximativ 250 de oameni. Au fost asigurate stocurile necesare de combustibil şi material antiderapant. Responsabilii cu deszăpezirea au sarcina să intervină din timp pentru prevenirea producerii poleiului şi în cazul depunerii unui strat consistent de zăpadă", a subliniat Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Parcările neregulamentare îngreunează accesul utilajelor

Pentru că echipajele de intervenţie însărcinate cu degajarea drumurilor vor acţiona cu prioritate în zonele unde se află unităţi de utilitate publică, în pante, intersecţii, la intrările şi ieşirile din oraş, gălăţenii sunt sfătuiţi ca, pe cât posibil, să nu circule astăzi cu maşinile personale şi să opteze pentru mijloacele de transport în comun. Recomandarea este fundamentată în primul rând pe faptul că nu toate străzile vor fi curăţate în acelaşi timp şi în al doilea rând de faptul că traficul aglomerat dublat de eventualele parcări neregulamentare ar îngreuna semnificativ accesul utilajelor de deszăpezire. Gălăţenii care totuşi pleacă la drum cu maşina sunt rugaţi să parcheze în locurile amenajate şi să evite să îşi lase autoturismele sub copaci sau copertine care ar putea fi rupte de zăpadă ori de vânt.

Vineri seara, după primele ore de ninsoare, pe străzile din oraş au fost active opt sărăriţe şi au fost puse la bătaie 30 de tone de sare.

Boschetarii, adunaţi de pe străzi

În cadrul Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă s-a dispus ca toate persoanele fără adăpost care îşi fac veacul pe străzi să fie adunate şi duse în Centrul de Urgenţă al Primăriei. Pentru ca munca asistenţilor să fie uşurată, gălăţenii sunt rugaţi să sesizeze serviciul de permanenţă sau să apeleze la Poliţia Locală, la telefon 0236.314.000.

Pentru alte situaţii speciale, cetăţenii pot apela la Poliţia Municipală - telefon 0236.412.222 sau la ofiţerul de serviciu al Primăriei - 0236.307.700.

Citit 2913 ori Ultima modificare Duminică, 28 Decembrie 2014 21:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.