Panourile electorale, subiect de ceartă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La o săptămână după ce deputatul PD-L Mihai Boldea a depus o sesizare, la Autoritatea Electorală Permanentă, potrivit căreia panourile PSD şi PNL din Galaţi sunt amplasate ilegal, viceprimarul Nicuşor Ciumacenco a declarat că  „panourile PSD sunt amplasate legal, cu autorizaţie. Celelalte panouri sunt amplasate cu avizul Primăriei şi pentru ele partidele nu plătesc nimic, pentru că este vorba despre un afişaj de doar 30 de zile, în perioada campaniei electorale”.

Viceprimarul a adăugat că acţiunea deputatului Mihai Boldea pare ipocrită, deoarece în timp ce acesta depunea sesizarea, o delegaţie a PD-L se prezenta la Primărie, pentru a obţine autorizaţie pentru amplasarea „unui număr de 15 tripozi pe raza municipiului Galaţi, începând cu 22.05 până pe 6.06. Cei 15 tripozi urmau a fi, desigur, lăsaţi pe spaţiul public, unde s-au aflat şi la alegerile precedente”. 

Trecând peste celelalte declaraţii ale viceprimarului, care şi-ar fi găsit locul la sediul unui partid politic şi nu într-o instituţie publică, Nicuşor Ciumacenco a mai precizat că PD-L a lipit afişe electorale pe mai mulţi stâlpi Electrica, lucru interzis prin lege.

Totuşi, vicele a recunoscut că solicitarea PD-L pentru amplasarea panourilor a fost corectă şi a precizat că dacă cineva va sesiza, punctual, unde se află panouri electorale care blochează intersecţiile sau trotuarele, va lua măsuri.

Potrivit declaraţiilor directoarei filialei Sud-Est a Autorităţii Electorale Permanente, Iulia Andrăşescu Vulpe, sesizarea PD-L a fost trimisă la Biroul Electoral Judeţean, iar de aici, la Inspectoratul Judeţean de Poliţie care „va verifica cele sesizate şi va aplica sancţiuni dacă va fi cazul”.

Citit 816 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.