Un nou inculpat în dosarul în care este anchetat Bunea Stancu

Un nou inculpat în dosarul în care este anchetat Bunea Stancu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Galaţi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile faţă de inculpata Alina Daniela Rusu, director economic al Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, la data faptelor.

Alina Daniela Rusu este acuzată de procurorii DNA de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, în formă continuată. Anchetatorii anticorupţie susţin că, în perioada 28 martie 2006 - 8 martie 2012, preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a făcut mai multe demersuri şi a luat decizii prin care două persoane juridice - SC Club Fotbal Brăila SA Brăila şi Asociaţia Handbal Club "Dunărea" Brăila - au obţinut foloase necuvenite în valoare totală de 7.492.360 de lei, din bugetul CJ Brăila. Demersurile, constând în întocmirea expunerilor de motive, susţinerea acestora şi adoptarea hotărârilor, precum şi a contractelor de asociere dintre cele două cluburi sportive şi Consiliul Judeţean Brăila, au fost făcute în condiţiile în care Gheorghe Bunea Stancu cunoştea că se află în incompatibilitate.

Contractele de finanţare încheiate în perioada 1 februarie 2008 - 15 decembrie 2010 au fost aprobate de inculpata Alina Daniela Rusu, în calitate de director economic al CJ Brăila. Procurorii susţin că aceste contracte au fost aprobate fără respectarea prevederilor legale, respectiv, fără a exista angajamente legale, respectiv hotărâri ale CJ Brăila de aprobare expresă a sumelor încasate de cele două cluburi.

Prin acţiunile sale, inculpata Alina Daniela Rusu a determinat producerea unui prejudiciu în cuantum de 5.242.362 de lei în dauna Consiliului Judeţean Brăila, concomitent cu obţinerea unui folos patrimonial în valoare de 1.300.000 de lei pentru SC Clubul de Fotbal SA Brăila şi a unui folos patrimonial în valoare de 3.942.360 de lei pentru Asociaţia Handbal Club „Dunărea” Brăila.

În acest dosar este cercetat penal şi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.

Citit 1118 ori Ultima modificare Marți, 28 Aprilie 2015 16:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.