Hoţii de fier au ieşit la ATAC dornici să adune uşor BANI DE SĂRBĂTORI. O cale ferată şi mai multe canalizări, vandalizate

Hoţii de fier au ieşit la ATAC dornici să adune uşor BANI DE SĂRBĂTORI. O cale ferată şi mai multe canalizări, vandalizate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ultimele zile au fost critice pentru gălăţenii puşi pe căpătuială de pe urma adunării ilegale de fier destinat vânzării la centrele de colectare. Problema nu ar fi fost poate atât de gravă, dacă hoţii ar fi atacat niscaiva rebuturi. Ei au însă dat iama la calea ferată şi la canalizările care mai au deocamdată capace metalice. Cei care le-au pus frână au fost jandarmii, care i-au oprit înainte de a-şi duce la bun sfârşit demersurile. Primii intraţi în colimator au fost şase indivizi cu vârste cuprinse între 24 şi 40 de ani, toţi din Galaţi, împărţiţi în două grupuri, care au atacat cala ferată industrială din zona depozitelor Galgros. Amplasaţi strategic la 100 de metri unul de celălalt, cei şase încercau, ajutaţi de ciocane, răngi şi târnăcoape să scoată calea ferată. La momentul sosirii jandarmilor, ei lucrau de zor la desprinderea plăcuţelor metalice care fixează şinele.

”În faţa jandarmilor cei şase suspecţi şi-au motivat fapta afirmând verbal că au sustras materialul feros întrucât se apropie sărbătorile şi nu au ce pune pe masă.  În cauză, jandarmii au întocmit actele de sesizare pentru săvârşirea unei fapte susceptibile de a fi infracţiune de furt calificat”, a declarat plt. maj. Cătălin Bădin, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Galaţi. Cercetările sunt continuate în acest caz de poliţiştii Secţiei 4.

Zece canalizări, fără capace

Elementele de protecţie de la zece canalizări de pe strada Anghel Saligny ”au făcut picioare” în noaptea de duminică spre luni după ce câţiva tineri cu iniţiativă le-au furat pentru a le duce la fier vechi. Ghinionul lor a fost că între momentul sustragerii capacelor şi cel al vânzării au dat nas în nas cu o patrulă de jandarmi. Militarilor li s-a părut suspect comportamentul celor doi tineri, de 20 şi respectiv 22 de ani, ambii din Smârdan, identificaţi în apropierea străzii de unde dispăruseră componentele, împreună cu maşina care aparţinea unuia dintre ei. Cei doi au fost duşi la Secţie, unde au recunoscut că furaseră capacele pentru a avea bani de sărbători. Declaraţiile s-au confirmat în momentul în care oamenii legii le-au percheziţionat locuinţele, găsind capacele care urmau să fie vândute la un centru de colectare. Timerii sunt cervetaşi acum pentru furt calificat, urmând ca la finalul anchetei poliţiştii Secţiei 2 să înainteze dosarul la parchet cu propunerile aferente.

Citeşte şi: Zeci de mii de petarde și pocnitori, CONFISCATE în două zile

 

Citit 1889 ori Ultima modificare Luni, 29 Decembrie 2014 20:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.