Peste 3.800 de controale, în 2014/ Inspectorii de muncă întâmpină probleme pe teren

Peste 3.800 de controale, în 2014/ Inspectorii de muncă întâmpină probleme pe teren
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conform lui Ionel Petrea, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi, inspectorii de muncă au făcut, în cursul anului 2014, 3.819 controale, mai multe decât în 2013, când s-au realizat 3.376 de acţiuni de verificare. În urma acestora, au fost aplicate amenzi în valoare de 1.809.000 de lei pentru diferite nerespectări ale legii.

Riscurile meseriei

Munca unui inspector de muncă nu este deloc atât de simplă pe cât pare, pentru că pe teren, în timpul controalelor la diferite companii, se pot întâmpla lucruri neaşteptate. Cele mai multe probleme le întâmpină funcţionarii de sex feminin. În ciuda faptului că inspectorii merg la acţiuni însoţiţi de poliţişti, jandarmi ori agenţi de la Serviciul Român de Imigrări, incidente apar tot timpul.

"O parte din angajaţi devin agresivi, la fel şi angajatorii, nu au o atitudine corespunzătoare vizavi de prezenţa noastră. În general, nu suntem primiţi cu braţele deschise. Angajaţii care nu au acte devin agresivi, în încercarea de a nu fi descoperiţi şi sancţionaţi. Nu de puţine ori am fost jignită, ameninţată, mai ales că sunt femeie şi poate vor să mă intimideze", ne-a povestit Maricuţa Bogdan, inspector de muncă la compartimentul "Control relaţii de muncă".

Ultimul incident de acest fel a avut loc chiar spre finalul anului trecut. "După ce am ajuns la societate, ne-au închis uşile şi nu ne-au mai lăsat să ieşim. Au zis că nu ne mai lasă să plecăm. Până la urmă, incidentul s-a rezolvat şi am realizat controlul. În ciuda pericolelor la care ne expunem în fiecare zi, nu m-am gândit niciodată să renunţ. Îmi place ceea ce fac, fiecare zi vine cu ceva nou", a mai spus Maricuţa Bogdan, care este inspector de muncă din anul 2000.

Citit 1382 ori Ultima modificare Luni, 02 Februarie 2015 00:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.