VIDEO/ “Galaţiul nu te mai vrea” - PROTEST fără public la Monumentul Eroilor

VIDEO/ “Galaţiul nu te mai vrea” - PROTEST fără public la Monumentul Eroilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Grupul de iniţiativă “Galaţiul nu te mai vrea”, „un grup de acţiune locală care militează pentru revitalizarea societăţii civile din oraşul nostru”, după cum se prezintă pe pagina de Facebook, a avut sâmbãtã, 7 martie, după ora 11,00, o acţiune de protest, peste drum de Prefectură, în faţa Monumentului eroilor de lângă Teatrul Dramatic – loc simbolic. Au fost întinse două lozinci mari scrise pe pânză („Toate partidele/ aceeaşi mizerie” şi „Vă rugăm să ne scuzaţi/ Nu producem cât furaţi”) dar fiecare paricipant a avut câte un text propriu scris pe hârtie  („STOP mafiei politice” etc.). Astfel, peste 40 de gălăţeni, în special tineri, au înfruntat frigul pentru a răspunde apelului de pe Facebook al organizatorilor, care mizau pe vreo 5.000 de susţinători. Acţiunea  a  avut, poate şi din cauza vremii, şi a weekend-ului, şi a comodităţii, o audienţă redusă la gălăţeni, în schimb presa cu toate „armele” şi poliţiştii au fost la datorie, asfel încât publicul va fi informat indirect. 

Mesajul este adresat „omului politic gălăţean din ultimii 25 de ani”, „nu am solicitat demisia niciunui om politic, noi suntem foarte înţelegători. Aceşti oameni au fost votaţi, majoritatea a decis, ei au un mandat de patru ani – noi ieşim în stradă pentru ca ei să-şi facă treaba, ce au promis!”, ne-a declarat liderul grupului, Ciprian Ciocan. Protestatarii au adunat o listă întreagă de cereri, pe primul loc fiind, după realizarea unui sondaj de opinie pe pagina de Facebook a grupului,  „conexarea Galaţiului la principalele axe rutiere europene, astfel încât să dăm drumul la orice fel de investiţie în Galaţi – nimeni n-o să vină în Galaţi  dacă nu are pe unde să vină!”, aceasta creând necesarele  locuri de muncă, a precizat Ciprian Ciocan.

Alte priorităţi sunt îmbunătăţirea infrastructurii rutiere, care distruge maşinile şi forţează pietonii să meargă „pe nişte uliţe”. Urmează consolidarea Falezei şi refacerea sistemului de canalizare, care face ca oraşul să se surpe „cu totul, nu numai Faleza!”  

Imagini video - Mihai Angheluţă

Grupul reclamă şi lipsa unei strategii pe termen mediu şi lung din partea administraţiei publice locale şi a clasei politice gălăţene: aleşii „nu au ţinut cont de ceea ce îşi doreşte omul de rând” 

Grupul, care nu este constituit ca ONG, a mai protestat anterior şi împotriva lipsei de căldură în oraş. „În perioada următoare vom face demersurile necesare formării unui ONG”, numele urmând să fie stabilit  în urma unui sondaj de opinie realizat pe pagina de Facebook, a mai precizat Ciocan. Protestele vor continua „ori de câte ori este nevoie”, iar lunar vor avea loc acţiuni care să informeze despre problemele patrimoniului local, de ecologizare şi despre alte probleme ale cetăţenilor.

Citit 3876 ori Ultima modificare Duminică, 08 Martie 2015 02:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.