UPDATE/ Un gălăţean a vrut să se ARUNCE ÎN GOL de pe stâlpul de la Praktiker. De ce a recurs la acest gest
Foto: Foto: Teodora Miron

UPDATE/ Un gălăţean a vrut să se ARUNCE ÎN GOL de pe stâlpul de la Praktiker. De ce a recurs la acest gest
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE, 15,30/ Desfăşurare de forţe în zona magazinului Praktiker, după ce un tânăr s-a urcat pe stâlpul de reclamă din curtea magazinului. Gălăţeanul, Ion Matei, în vârstă de 27 de ani, a decis să se urce pe stâlpul înalt de circa 20 de metri pentru că are probleme sociale. Omul nu este la primul astfel de gest, fiind deja cunoscut de autorităţi. Tânărul a stat pe stâlp mai bine de o oră şi a coborât după ce a stat de vorbă la telefon cu un jandarm. Se pare că Ion Matei a fost dat afară din Centrul pentru Persoane fără Adăpost  din subordinea Primăriei Galaţi, pentru că nu a respectat regulile interne.

Supărat că a rămas iar fără un acoperiş deasupra capului, Ion Matei a vrut să atragă atenţia asupra lui, ameninţând că se sinucide. Ameninţarea a pus pe jar toate autorităţile. Pompieri, jandarmi, poliţişti naţionali şi locali, dar şi cadre medicale de la SMURD au venit la faţa locului, pentru a discuta cu tânărul. A fost imediat încercuit perimetrul, astfel încât trecătorii să nu aibă acces în zonă şi au început negocierile. Deşi tânărul susţinea că nu va coborî decât dacă vine primarul, un jandarm a reuşit să-l convingă să coboare. "Am fost solicitaţi să intervenim cu autoscara pentru un bărbat care ameninţa că se sinucide. Se pare că acesta avea probleme sociale. A fost convins să coboare de pe stâlp şi a fost preluat de jandarmi, pentru audieri", ne-a declarat maiorul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Cât Ion Matei a stat pe stâlp, mai mulţi gălăţeni s-au oprit să afle povestea lui. Unii i-au luat apărarea, susţinând că are toate motivele să urce acolo, pentru că nu-l angajează nimeni şi nu are din ce trăi. Alţii, însă, au fost foarte vehemenţi şi i-au transmis că dacă ar vrea să muncească ar găsi unde.

Tânărul a recurs la un gest similar anul trecut, în luna septembrie, când, tot după aproximativ o oră, a coborât de pe stâlp de bunăvoie. Acum, el va ajunge din nou în Centrul pentru Persoane fără Adăpost, însă tot până la prima încălcare a regulamentului.


 

UPDATE, ora 12,10/ Tânărul care s-a urcat pe sigla de la Praktiker are 27 de ani şi este supărat că a fost dat afară din Centrul de Plasament „Radu Negru”. El solicită să vină la faţa locului primarul Marius Stan. Poliţiştii au încercuit zona şi este aşteptat un negociator care va încerca să-l determine pe tânăr să coboare de pe siglă.

Reamintim că tânărul a recurs la acelaşi gest şi pe 1 septembrie 2014, din acelaşi motiv - nu are unde locui.


Un bărbat s-a urcat pe o schelă înaltă de 20 de metri la supermarketul Praktiker şi ameninţă că se sinucide. La faţa locului au ajuns şi Pompierii şi echipajele SMURD şi Poliţia, în speranţa că-l vor convinge să coboare nevătămat.

Vom reveni cu amănunte.

Un caz asemănător a avut loc pe 1 septembrie 2014. Detalii aici -->> http://goo.gl/VQlE0l

Citit 3811 ori Ultima modificare Marți, 10 Martie 2015 15:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.