Hoţii de FIER fură conducte de sub pământ/ Bloc din CENTRUL GALAŢIULUI atacat prin metoda "cârtiţa"

Hoţii de FIER fură conducte de sub pământ/ Bloc din CENTRUL GALAŢIULUI atacat prin metoda "cârtiţa"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Imaginaţia şi tupeul hoţilor atinge cote alarmante când vine vorba despre modul de operare. Câteva kilograme de ţeavă ruginită constituie un mobil destul de puternic pentru infractorii dispuşi să se comporte asemenea unor cârtiţe, cu riscul de a fi prinşi sau de a se accidenta.

Un caz în care sistemul de canalizare al unui bloc din zona zero a municipiului a fost distrus de câţiva indivizi, în toiul nopţii, ilustrează perfect această idee. Locatarii blocului C 6, de pe strada Prelungirea Traian, chiar vizavi de Şcoala Generală nr. 26, au trecut printr-o astfel de experienţă, care nu le-a lăsat doar un gust amar, ci şi o pagubă serioasă în buzunare, ei nevoiţi fiind să repare ceea ce indivizii certaţi cu legea au reuşit să distrugă în doar câteva ore.

S-a întâmplat, recent, într-o noapte, spun oamenii care stau în blocul C6 şi care s-au trezit că ţeava de la canalizare s-a „evaporat”. „Am auzit bocănituri în subsol, în toiul nopţii. Am coborât şi din capătul coridorului i-am văzut. Erau doi, care tăiaseră ţeava. Am strigat „poliţia” şi au fugit pe unde intraseră, adică pe sub pământ, şi au ieşit prin gura de vizitare din curtea şcolii, dincolo de stradă. Am sunat la Poliţie, au venit, au văzut şi cam atât”, ne-a spus, sub anonimat, un bărbat care locuieşte în blocul amintit.

Locatarii susţin că au ajuns să trăiască astfel de neplăceri şi din cauza faptului că poarta unităţii de învăţământ rămâne descuiată pe timpul nopţii, astfel încât oricine poate intra nestingherit, inclusiv prin gura de vizitare, prin care se poate ajunge în subsolul blocului.

După câteva zile în care apa din tot blocul s-a scurs în subsol, iar de acolo direct în pământ, proprietarii au înlocuit ţeava pe cheltuiala lor. În acest timp, cel mai probabil, ţeava furată, circa 15 metri, a fost vândută de la un centru de colectare.

Greu de prins

La fel ca şi în cazul apometrelor, şi furturile ţevilor de la canalizări sunt partide pierdute din start de păgubiţi. Infractorii, iuţi de picior, sunt greu de prins, astfel că păgubaşii preferă să suporte din buzunar paguba decât să mai aştepte să li se facă dreptate. Dovada: "La acest moment, la niciuna din secţiile de poliţe de pe raza municipiului Galaţi nu sunt înregistrate cazuri de furturi de ţevi din subsolurile blocurilor", ne-a declarat marţi, 10 martie, cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Acestor aspecte li se mai adaugă unul, cu bătaie lungă şi efecte, dacă nu ireversibile, foarte greu de reparat. Distrugerea şi furtul componentelor sistemelor de canalizare poate duce, în timp, la şubrezirea structurii de rezistenţă a imobilelor şi poate cauza probleme chiar şi stabilităţii solului, prin scurgerea necontrolată a apelor menajere direct în pământ.


CITEŞTE ŞI: ATENŢIE, GĂLĂŢENI! Se FURĂ APOMETRELE de pe scara blocurilor

Citit 4574 ori Ultima modificare Marți, 10 Martie 2015 17:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.